Αδ. Γεωργιάδης: Αυξήσεις τιμών εν μέσω lockdown από αλυσίδα σούπερ-μάρκετ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ελληνική αγορά εντόπισε το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προωθεί σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, αλυσίδα σούπερ-μάρκετ προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής την ημέρα που ανακοινώθηκε το δεύτερο Lockdown.

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος και όχι ζημιές. Το κέρδος όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η συντριπτική πλειονότητα των σούπερ-μάρκετ έχει δείξει συνέπεια. Μόνο μια αλυσίδα προχώρησε σε αυξήσεις. Πλέον όλοι πρέπει να ξέρουν ότι παρακολουθούμε το θέμα και έχουμε το εργαλείο επιβολής προστίμων» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 τα καταστήματα δεν θα μπορούν να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα σε τιμές που διαμορφώνουν κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που τους πρόσφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει τονίσει ότι πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για τις τιμές. «Δεν πρέπει κανένας τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να σκεφτεί ότι πρέπει να τα αξιοποιήσει για να κάνει αρπαχτές. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να το εμποδίσουμε και θα τιμωρήσουμε πάρα πολύ αυτούς που το κάνουν, οι οποίοι θα δείξουν ότι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των ευθυνών, που όλοι έχουμε, έναντι του ελληνικού λαού, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή», είχε αναφέρει προ ημερών από το βήμα της Βουλής.

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός – Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar