Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα εμβόλια για την πανδημία σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, αυτό που έχει προχωρήσει περισσότερο στην κλινική διαδικασία είναι ένα πειραματικό εμβόλιο από την εταιρεία CanSino Biologics (Χονγκ Κονγκ) και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, καθώς βρίσκεται ήδη στη Φάση 2.

Εβδομήντα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αναπτύσσονται σε όλον τον κόσμο, ενώ τρία από αυτά δοκιμάζονται σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν κούρσα για την εύρεση θεραπείας.

Ακόμη δύο δοκιμάζονται σε ανθρώπους -πρόκειται για το εμβόλιο που αναπτύσσουν ξεχωριστά οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Inovio, σύμφωνα με έγγραφο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η πρόοδος σημειώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα στην ανάπτυξη εμβολίων, καθώς ο ιός  φαίνεται απίθανο να εξαλειφθεί μόνο με τα περιοριστικά μέτρα. Η βιομηχανία φαρμάκων ελπίζει να συμπιέσει το χρόνο που χρειάζεται για να βγει ένα εμβόλιο στην αγορά – συνήθως περίπου 10 έως 15 χρόνια – μέσα στο επόμενο έτος.

Οι μεγάλες και οι μικρές εταιρείες του κλάδου κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να περιοριστεί ο ιός. Φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως η Pfizer Inc. και η Sanofi έχουν υποψήφια εμβόλια σε προκλινικά στάδια, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ.

Η CanSino δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι έλαβε την Κινεζική ρυθμιστική έγκριση για να ξεκινήσει ανθρώπινες δοκιμές του εμβολίου της. Η Moderna που ποτέ δεν έβγαλε ένα προϊόν, έλαβε έγκριση από το ρυθμιστικό σώμα για να κινηθεί γρήγορα στις δοκιμές του ανθρώπου τον Μάρτιο, παρακάμπτοντας τα χρόνια δοκιμών σε ζώα που αποτελούν τον κανόνα στην ανάπτυξη εμβολίων. Η Inovio ξεκίνησε τις ανθρώπινες δοκιμές της την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Bloomberg/ΣΚΑΙ

Προηγούμενο άρθρο

Ο Guardian αποθεώνει την Ελλάδα που «κερδίζει τον κορωνοϊό»

Επόμενο άρθρο

ΟΠΕΚΑ: Εκρίθηκαν 80 εκατ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα σε ΑΜΕΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar