Αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα και στο ΝΑΟΚ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τα συστήματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί επιτρέπουν στους χρήστες τους να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ ένα seatrac και ένα ηχητικό σύστημα.

Την εγκατάσταση τριών seatrac για ΑμεΑ και ενός ηχητικού συστήματος για άτομα με μερική η ολική απώλεια όρασης ολοκλήρωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας. Το μεσημέρι της Παρασκευής, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με αφορμή την εγκατάσταση ενός εξ αυτών στο ΝΑΟΚ, παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιεί ο Δήμος για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα συστήματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί επιτρέπουν στους χρήστες τους να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία. Συγκεκριμένα, σήμερα τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ ένα seatrac και ένα ηχητικό σύστημα. Τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν seatrac στις παραλίες της Δασιάς και του Ύψου ενώ εντός του Ιουνίου θα τοποθετηθούν δύο ακόμη στις περιοχές των Γουβιών και της Παλαιοκαστρίτσας.

Επίσης, σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας θα τοποθετηθούν 22 αναπηρικά αμαξίδια θάλασσας σε όλη την Κέρκυρα αλλά και στα Διαπόντια νησιά. Τις πλήρεις δράσεις και τον σχεδιασμό παρουσίασε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας. Στην παρουσίαση παρεβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος, η εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου και Πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ Μ. Ζερβού και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΝΑΟΚ και του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιεί ο Δήμος για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε δομημένο και αδόμητο περιβάλλον. 

Πηγή: enimerosi.com

Προηγούμενο άρθρο

Πώς τα μικρόβια ξεγελούν την άμυνα των ανθρώπινων κυττάρων

Επόμενο άρθρο

Εκπρόσωποι συλλόγων ΑμεΑ της Μαγνησίας στην Π.ΟΜ.ΑμεΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar