ΑΛΜΑ και Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ IDA (Inclusive Digital Academy)

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το ΑΛΜΑ, ήταν ένας από τους 11 οργανισμούς που συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ IDA (Inclusive Digital Academy): μια στρατηγική συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ οργανισμών από 10 χώρες.

Με κύριο στόχο την ανάπτυξη ενός ψηφιακού εργαλείου για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, και την προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία.

Οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν στις μέρες μας βασικό ρόλο για την κοινωνική ένταξη, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία, τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο, να γράφουν e-mail,  να μοιράζονται πληροφορίες και να επικοινωνούν στα κοινωνικά δίκτυα και να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή ή  ένα smartphone.

Η ιδέα αυτού του έργου ήταν μέσω μιας εκπαιδευτικής εφαρμογής να διευκολύνει την εκμάθηση αυτών των εργαλείων με τρόπο προσαρμοσμένο στις δεξιότητες των ατόμων με νοητική αναπηρία σε σύνδεση με τις πραγματικές τους ανάγκες και να καλλιεργήσει δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με τους κινδύνους, τα δικαιώματα και την κριτική σκέψη.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του προγράμματος ή και να κατεβάσετε την εφαρμογή εδώ.

Πηγή: alma-amea.gr/

Προηγούμενο άρθρο

«Δεν ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα» – Με εμπόδια ο τουρισμός για ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Βιταμίνη Β12 – Πολύτιμη για τα νεύρα, την καλή διάθεση, τον ωραίο ύπνο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar