Αν τα χείλη σας γίνουν έτσι κάντε άμεσα εξετάσεις για καρδιά, προειδοποιούν γιατροί

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το να έχετε μια υγιή καρδιά είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη συνολική σας υγεία. Αυτό ισχύει επειδή οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας τόσο μεταξύ ανδρών όσο και γυναικών.

Ωστόσο, πολλοί αγνοούν ορισμένα από τα διακριτικά σημάδια της καρδιακής νόσου και ιδιαίτερα της συγγενούς καρδιακής νόσου, η οποία μπορεί να λάβει πολλές μορφές.

Η συγγενής καρδιοπάθεια επηρεάζει όχι μόνο τα μωρά, αλλά και τους ενήλικες

Πολλά μωρά γεννιούνται με συγγενή καρδιοπάθεια, μια κατάσταση που ορίζεται από την ύπαρξη ενός ή περισσότερων δομικών ελαττωμάτων στην καρδιά κατά τη γέννηση. Αν και τις περισσότερες φορές, η συγγενής καρδιοπάθεια εντοπίζεται προγεννητικά ή λίγο μετά τον τοκετό, για μερικούς ανθρώπους, τα σημάδια ή συμπτώματα της συγγενούς καρδιακής νόσου δεν γίνονται αντιληπτά πριν την ενηλικίωση.

Άλλα άτομα που ακολουθούν θεραπεία για συγγενή καρδιοπάθεια σε νεαρή ηλικία μπορεί επίσης να δουν τα συμπτώματα να επανεμφανίζονται χρόνια αργότερα, λένε οι ειδικοί.

Η συγγενής καρδιοπάθεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία

Οι ενήλικες με συγγενή καρδιοπάθεια μπορεί να αναπτύξουν μια σειρά από δυνητικά σοβαρές επιπλοκές, ακόμη και μετά τη θεραπεία. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • καρδιακή αρρυθμία (ακανόνιστος καρδιακός παλμός)
  • λοίμωξη της καρδιάς
  • εγκεφαλικό επεισόδιο
  • καρδιακή ανεπάρκεια
  • πνευμονική υπέρταση

Τα άτομα με συγγενή καρδιοπάθεια χρειάζονται δια βίου ιατρική φροντίδα. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τακτικές εξετάσεις, φάρμακα και χειρουργική επέμβαση.

Εάν τα χείλη σας φαίνονται έτσι, κάντε εξετάσεις για την καρδιά σας

Μερικοί με καρδιακή νόσο αναπτύσσουν κυανωτική συγγενή καρδιακή νόσο (cyanotic congenital heart disease). Αυτό σημαίνει ότι το καρδιακό τους ελάττωμα μειώνει την ποσότητα οξυγόνου που παρέχεται στο υπόλοιπο σώμα.

Όταν συμβεί αυτό, πολλοί ασθενείς θα αναπτύξουν μια μπλε απόχρωση στο χρώμα των χειλιών τους, αποτέλεσμα μειωμένου οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Μερικοί ασθενείς μπορεί να παρατηρήσουν αυτή την αλλαγή στο χρώμα του δέρματος ή και στα νύχια τους.

Τον νου σας και σε αυτά τα σημάδια συγγενούς καρδιοπάθειας

Διάφορα άλλα σημάδια συγγενούς καρδιοπάθειας μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το πρόβλημα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός
  • πόνος στο στήθος
  • δύσπνοια
  • οίδημα σε ιστούς ή όργανα του σώματος
  • εξάντληση ή αυξημένη κόπωση σε συνήθεις δραστηριότητες

Εάν έχετε γνωστό ιστορικό συγγενούς καρδιοπάθειας (ακόμα κι αν έχετε υποβληθεί σε θεραπεία στο παρελθόν και δεν είχατε συμπτώματα έκτοτε) είναι σημαντικό να κάνατε άμεσα εξετάσεις για την καρδιά σας, εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα.

Πηγές: https://my.clevelandclinic.orghttps://www.mayoclinic.orghttps://bestlifeonline.com, iantropedia.gr

Προηγούμενο άρθρο

Άνοια: Μειωμένος κίνδυνος για όσους κάνουν αυτές τις 3 δραστηριότητες

Επόμενο άρθρο

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Νέα θεραπεία φέρνει πλήρη ύφεση της νόσου χωρίς φάρμακα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar