Από την Τετάρτη στα φαρμακεία τα self test – Νέα παράταση του Lockdown

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τον σχεδιασμό για τα self test παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης

Κατά 28% αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έχει σήμερα πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα, δήλωσε από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας ότι μεγάλη πίεση στην παρούσα φάση δέχονται τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας παραμένει υψηλός στο 6,8%, ωστόσο παρατηρείται μια τάση σταθεροποίησης της πανδημίας.

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί ακόμη σήμερα να μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, καθώς η πανδημία χτυπάει περισσότερο τις μέσες ηλικίες, που βρίσκονται σε παραγωγή φάση και έχουν υψηλή κινητικότητα.

Αναφερόμενη στα self test, η Βάνα Παπαευαγγέλου τα χαρακτήρισε «Σημαντικό όπλο για τη μείωση της διασποράς».

Ωστόσο, η ίδια επισήμανε ότι «Η χρήση των ατομικών τεστ (self test) δεν θα πρέπει να θεωρείται δικαιολογία, για να μην τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας».

Κοντοζαμάνης: Ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα self test θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη

Τον σχεδιασμό για τα self test, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν μεγάλο «σύμμαχο» της χώρας μας στην σταδιακή άρση του lockdown, παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως είπε «η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης. Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς».

Επιπλέον, τόνισε πως ξεκινάμε από μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ενώ αμέσως μετά η διάθεση θα αφορά στους 18-64 ετών και τέλος στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.

Επιπρόσθετα, σημείωσε αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται σε περίπτωση θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος.

Χαρδαλιάς: Νέα παράταση του lockdown – Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές, ανάμεσά του η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Παράλληλα, στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν από αύριο Σάββατο, μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Δήμος Σκύρου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, και οι Δήμοι Ρόδου και Χάλκης

Παράλληλα, ο ίδιο ανακοίνωσε ότι από αύριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθενται η τοπική κοινότητα Διστράτου του Δήμου Κόνιτσας, ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκκα του δήμου Δυτικής Σάμου.

Πηγή: businessnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγές από σήμερα στα σούπερ μάρκετ -Βγαίνουν οι κορδέλες από τα ράφια

Επόμενο άρθρο

Το Ορφανοτροφείο Βόλου για την Παγκόσμια Αγκαλιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar