Αστροναύτες ΑμεΑ! Πέταξαν στα 32.000 πόδια

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Kατάφεραν να «πετάξουν» στο Διάστημα, όπου η έλλειψη βαρύτητας νικά τις αναπηρίες

Άνθρωποι οι οποίοι στη Γη είναι καθηλωμένοι σε καροτσάκι ή χρειάζονται βοήθεια σε κάθε κίνησή τους εξαιτίας ασθένειας ή τραυματισμού κατάφεραν να «πετάξουν» στο Διάστημα, όπου η έλλειψη βαρύτητας νικά τις αναπηρίες!

Δώδεκα εκπρόσωποι ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες ολοκλήρωσαν μια πτήση χωρίς βαρύτητα στα 32.000 πόδια πάνω από τη Γη, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για την προώθηση της συμμετοχής και των ανθρώπων με αναπηρίες στα διαστημικά ταξίδια.

Το πλήρωμα, που αποτελείτο από ανθρώπους με προβλήματα κίνησης, όρασης και ακοής, έκανε μια σειρά από τεστ σε συνθήκες έλλειψης  βαρύτητας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το πώς οι στολές αστροναύτη και τα διαστημικά οχήματα μπορούν να γίνουν πιο προσβάσιμα και γι’ αυτούς. Η πτήση έγινε την περασμένη Κυριακή και η Flight 1 Ambassador Team απογειώθηκε από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας με το αεροσκάφος G-Force One. Κατά τη διάρκειά της η ομάδα πέρασε από συνθήκες βαρύτητας στη Σελήνη, στον Αρη αλλά και σε μηδενική βαρύτητα.

«Το να αιωρείσαι σε μικροβαρύτητα ήταν η πιο πραγματική σωματική εκδήλωση της πιο απόλυτης χαράς που έχω ζήσει ποτέ. Νιώθω αυτήν τη χαρά για την ίδια την εμπειρία, την πρόοδο που σημειώνεται αλλά και για τους ανθρώπους με αναπηρίες, για το μέλλον που χτίζουμε που θα τους συμπεριλαμβάνει και την αναγνώριση ότι το μέλλον δεν θα είναι χωρίς εμάς» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Σίνα Μπάχραμ, ένας από τους συμμετέχοντες.

Πηγή: newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Η πανδημία θα παραταθεί ως αργά το 2022

Επόμενο άρθρο

Υγεία: Νέο εμβόλιο κατά του στελέχους «Δέλτα» από επιστήμονες της Οξφόρδης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar