Αθ. Εξαδάκτυλος: «Αυτό είναι το τελευταίο lockdown. Εξαντλήθηκαν οι αντοχές όλων»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Εξαδάκτυλος για lockdown: Μας φρενάρουν οι αριθμοί – Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη. “Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο”, τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως, ωστόσο τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη “αναστατώνουν” όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown, λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. “Πρέπει αυτό που ζητούμε από τους πολίτες, να μπορεί και να γίνει”.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ωστόσο ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown, καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε, παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο

Ώρες ύπνου και γνωστική εξασθένιση: Πώς συνδέονται και που βοηθά o καλός ύπνος;

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Είναι 2 έως 3 φορές λιγότερο πιθανό να κολλήσετε αν φοράτε αυτό όταν είστε έξω

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar