Χαλκίδα: Μαθητές παρουσίασαν στη Δήμαρχο απροσπέλαστα για ΑμεΑ σημεία της πόλης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Μαθητές στη Χαλκίδα, με αφορμή ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, περπάτησαν την πόλη και κατέγραψαν τα δύσβατα σημεία για άτομα με αναπηρία και κατόπιν τα έδειξαν με φωτογραφίες στη Δήμαρχο, προκειμένου να αναλάβει δράση.

Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας,  παρουσίασαν στη Δήμαρχο Ελένη Βάκα, δύσβατα σημεία στη Χαλκίδα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο μαζί με τους καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας χθες, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, προκειμένου να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δράσης τους «Φωτογραφί-ΖΟΥΜΕ».

Κατά τη δράση αυτή, που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών» του σχολείου, οι μαθητές σε συνεργασία με τη Διευθύντρια κ. Βιολέττα Χασιώτου, τον Υποδιευθυντή κ. Γιώργο Αμπατζή και τους εκπαιδευτικούς κ. Γεωργία Κολιογιώργη, Δημήτρη Μήτσου και Ευθύμιο Κουκουναράκη, δημιούργησαν μικρές ομάδες, περπάτησαν στη Χαλκίδα και κατέγραψαν σημεία δύσβατα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Τα παιδιά παρουσίασαν τις φωτογραφίες και τα σημεία και ζήτησαν να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε η πόλη να είναι φιλική προς τα άτομα αυτά.

Η Δήμαρχος επισήμανε τα έργα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης κίνησης των ατόμων με αναπηρία και ενημέρωσε για τις επόμενες παρεμβάσεις στη πόλη.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Λιπαρό ήπαρ: Το ένοχο γλυκαντικό που προκαλεί κύρωση

Επόμενο άρθρο

«Προσωπικός γιατρός»: Πρόσθετες παροχές για όσους τον επιλέξουν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar