Χαλκιδική: Ράμπες για ΑμεΑ σε 4 παραλίες του δήμου Αριστοτέλη

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Ολοκληρώθηκε εν όψει του καλοκαιριού το έργο προμήθειας και εγκατάστασης του σχετικού εξοπλισμού.

Ιδανικές και για ΑμεΑ είναι πλέον, τέσσερις παραλίες στον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο δήμος της Χαλκιδικής αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε εγκαίρως, ενόψει του καλοκαιριού, το έργο προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προσβασιμότητας σε τουριστικές παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη.

Το έργο προϋπολογισμού 239.776,58 ευρώ, μετά τη συμπλήρωση της αρχικής μελέτης του 2017 που περιλάμβανε μόνο ημιαυτόνομα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020», με στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις προσβασιμότητας και τους κανόνες ασφαλείας για όλες τις κατηγορίες ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου και να συμβάλει στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων, για άτομα με αναπηρίες.

Η παρέμβαση αφορά τέσσερεις (4) παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, όπου λειτουργούν τουριστικά οργανωμένες παραλίες της Προ Άθω περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, οι σχετικές διαμορφώσεις έγιναν στη Δημοτική πλαζ Ιερισσού (κάμπινγκ), στην παραλία «Αλυκές» (κάμπινγκ) της Αμμουλιανής, στη Δημοτική Πλαζ Νέων Ρόδων (Σαρακήνα) και στην παραλία «καμπούδι» της Ουρανούπολης.

Σε κάθε μια από τις παραπάνω θέσεις, εγκαταστάθηκαν κινητοί διάδρομοι και μόνιμες διατάξεις αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα (σε Ιερισσό και Νέα Ρόδα), διατάξεις καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης (σε Αμμουλιανή και Ουρανούπολη) ομπρέλες και κινητά πάνελ δημιουργίας χώρων σκίασης, ενημερωτικές πινακίδες, χώροι υγιεινής και αποδυτήρια για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, ειδικοί κάδοι απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου σημείωσε: «Και στο θέμα της προσβασιμότητας στις παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη, ένα έργο που είχε ενταχθεί πριν τη θητεία μας, το συμπληρώσαμε, το εμπλουτίσαμε, το ολοκληρώσαμε και το παραδίδουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρίες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη για να απολαύσουν το καλοκαίρι ισότιμα και χωρίς εμπόδια. Ταυτόχρονα έχουμε ήδη ξεκινήσει ενέργειες για χρηματοδότηση αντίστοιχου έργου μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” σε δύο ακόμα ακτές, στην παραλία “Κάμπος” στα Πυργαδίκια και στην παραλία μπροστά από την Ευρωκατασκήνωση ΑμεΑ της Ολυμπιάδας. Γινόμαστε καλύτεροι συνεχώς. Κάθε μέρα κι ένα βήμα. Και οι φίλοι μας ΑμεΑ ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντική είναι η φράση αυτή, για κάθε μικρή και μεγάλη νίκη στη ζωή!»

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

paralia_amea_xalkidiki_2.jpeg
paralia_amea_xalkidiki_3.jpeg
paralia_amea_xalkidiki_4.jpeg
paralia_amea_xalkidiki_5.jpeg
paralia_amea_xalkidiki_6.jpeg

Πηγή: typosthess.gr

Προηγούμενο άρθρο

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ: 10 ημέρες ακόμη για τις αιτήσεις

Επόμενο άρθρο

Συγκέντρωση φορέων ΑμεΑ στο Δημαρχείο της Αθήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar