Χάρη στην κωφή superhero των Eternals αυξήθηκαν κατά 250% οι άνθρωποι που θέλουν να μάθουν νοηματική

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η Makkari είναι η πρώτη κωφή υπερηρωίδα της Marvel και η παρουσία της στην ταινία Eternals αποδείχθηκε πολύτιμη.

Οι θαυμαστές της ταινίας λάτρεψαν την τρομερά γρήγορη αθάνατη γυναίκα που φέρνει στο προσκήνιο την κοινότητα των κωφών και έδειξε ότι υπάρχει χώρος για όλους στον κινηματογράφο. Χάρη σ’ αυτήν, μάλιστα, αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τη νοηματική γλώσσα.

Από την ημέρα που η Makkari εμφανίστηκε στην οθόνη, παρατηρήθηκε άνοδος 250% στις online αναζητήσεις της φράσης «εκμάθηση νοηματικής γλώσσας για αρχάριους». Κι η ηθοποιός που την υποδύεται, Lauren Ridloff, η οποία είναι κωφή και στην πραγματική ζωή, δήλωσε ενθουσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο η δουλειά της επηρεάζει τον κόσμο.

«Αυτό είναι υπέροχο. Να μάθετε νοηματική από δασκάλους/content creators με κώφωση/προβλήματα στην ακοή», έγραψε στο Twitter.

«Αυτό που θα ήταν ακόμη καλύτερο, είναι να δούμε την Google να προσφέρει μαθήματα από κωφούς καθηγητές!! Καλύτερα να μάθετε απευθείας από την πηγή, από ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν τη νοηματική καθημερινά».

Όλοι οι συμπρωταγωνιστές της έμαθαν νοηματική, προκειμένου να επικοινωνούν μαζί της. Όπως αποκάλυψε στο Variety, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς βλέποντάς τους, καθώς γνώριζε ότι θα άγγιζαν εκατομμύρια θεατές.

«Σίγουρα μου άλλαξε τη ζωή. Και ελπίζω πως επηρέασε το ίδιο διαφορετικές κοινότητες, θύματα εκμετάλλευσης και άτομα που υποεκπροσωπούνται σε αυτήν τη βιομηχανία», δήλωσε. «Η σκηνοθέτιδά μας, Chloe Zhao, δε γνωρίζει την αμερικανική νοηματική. Οπότε έπρεπε να δούμε πώς θα κατεύθυνε το cast και πώς θα φαίνονταν στη μεγάλη οθόνη τα ονόμασα στη νοηματική».

https://twitter.com/LaurenRidloff/status/1458096568486309895

Πηγή: jenny.gr

Προηγούμενο άρθρο

Self test: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν τεστ ανά πολίτη για τις γιορτές

Επόμενο άρθρο

Παραλλαγή Όμικρον – Το γράφημα που ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα – Συνεδριάζει και η Επιτροπή Επιδημιολόγων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar