Χατζηδάκης: Τα μέτρα της κυβέρνησης για συνταξιούχους, ΑμεΑ και αδύναμους

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σε απολογισμό των κινήσεων της κυβέρνησης προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με ανάρτησή του στο facebook. Συγκεκριμένα, θέλοντας να δείξει τη μεταρρυθμιστική πολιτική που κάνει η κυβέρνηση, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε δέκα μέτρα που λήφθηκαν και αφορούν κυρίως σε συνταξιούχους, ΑμεΑ και κοινωνικά αδύναμους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

«Άλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα. Δεν είναι μόνο η απονομή των εκκρεμών συντάξεων. Δεν είναι μόνο η μείωση της ανεργίας από 17,5% το καλοκαίρι του 2019 σε 11,8% φέτος τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι μόνο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων.

Με τον τελευταίο νόμο 4997/2022 για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, μεταξύ άλλων: Ρυθμίσαμε τον τρόπο καταβολής της οριζόντιας αύξησης 7,75% στις συντάξεις στο τέλος Ιανουαρίου. Και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες στο τέλος του έτους. Μειώσαμε τον χρόνο παραγραφής των ΜΗ βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 10 χρόνια. Αυξήσαμε σε 24 τις δόσεις για τις ρυθμισμένες οφειλές στον ΕΦΚΑ. Θεσπίσαμε ενιαίους κανόνες για τη λήψη αναπηρικής σύνταξης, με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Θέσαμε πλαφόν σε προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις. Επεκτείναμε την άδεια μητρότητας σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα.

Στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε αποφασίσει να προχωρούμε στον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Και να εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα».

https://www.facebook.com/KostiHatzidaki/posts/pfbid024shdwu3H49opGWaFJZgJEQSt64pKz4xxcCxoCGbYBDtSM2xQKRXBjt5WkUV8GEatl

Πηγή: powergame.gr

Προηγούμενο άρθρο

Υποθυρεοειδισμός: Οι 6 βασικές αρχές για απώλεια βάρους

Επόμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη – Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar