Χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ το κοινωνικό μέρισμα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Εξαιρετικά ευχάριστα, γιορτινά νέα για τις οικογένειες που έχουν άτομο με Αναπηρία στους κόλπους της, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και τα είπε στη Βουλή: ειδικότερα, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ανέφερε πως άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό και πλέον δεν θα υπάρχει ηλικιακό όριο (προβλέπονταν τα 24 έτη) για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος.

Σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα απόψε ο κ. Σταϊκούρας σε δημοσιογράφους, από τα επικαιροποιημένα δεδομένα που υπάρχουν στην κυβέρνηση, προέκυψε η δυνατότητα αυτή, αλλά ταυτόχρονα μπήκε στον όλο μηχανισμό και μια ασφαλιστεική δικλέιδα ώστε να μην υπάρχει «δικαιούχος» που να λάβει διπλό μέρισμα. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από ΑμεΑ, έκτακτο βοήθημα δικαιούνται να λάβουν υπό συγκεκριμένα κριτήρια μακροχρόνια άνεργοι και πολύτεκνες οικογένειες με περισσότερα από 4 παιδιά.

Το αρχικά προβλεφθέν συνολικό ποσό των 175 εκατομμυρίων παραμένει με οριακή αύξηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήματος θα ανοίξει στις 16 Δεκεμβρίου με στόχο το ποσό των 700 ευρώ ανά οικογένεια που το δικαιούται να δοθεί με προτεραιότητα τα ΑμεΑ και έως τα τέλη του έτους.

Προηγούμενο άρθρο

«Μια οικογένεια για κάθε παιδί»: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για να διευκολυνθεί η αναδοχή και η υιοθεσία

Επόμενο άρθρο

Κοινωνικό Μέρισμα: Έντονη αντίδραση ΑμεΑ -Ζητούν αλλαγή κριτηρίων με επιστολή στον πρωθυπουργό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar