Διασφάλιση συνεργασίας της δομής ΚΔΗΦ-ΑμεΑ και του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης κοινωνικών φορέων, στις 28 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, με τη διοικητική υπάλληλο του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Δήμου Βόλου, Ψαρόμπα Ιωάννα.

Το ΚΔΗΦ-ΑμεΑ, το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».

Σκοπός της διασύνδεσης αποτέλεσε η πληροφόρηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΔΗΦ ΑμεΑ ενώ παράλληλα έγινε εκτενέστερη αναφορά στη διαδικασία ένταξης ωφελούμενων στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) που εδρεύει στην Παιδόπολη Αγριάς του Δήμου Βόλου και απευθύνεται, αποκλειστικά, σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Η Υποστηριζόμενη Διαβίωση εξυπηρετεί το δικαίωμα του κάθε ατόμου για ανεξάρτητη διαβίωση και ταυτόχρονα την ανάπτυξη και διατήρηση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του. Επιπλέον, στοχεύει στην αποφυγή της περιθωριοποίησης των ατόμων με νοητική υστέρηση τα οποία, μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, τους δίνεται η δυνατότητα να αυτονομούνται από το οικογενειακό τους πλαίσιο.

Αναφορικά με το ΚΔΗΦ ΑμεΑ, βασικός στόχος του αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Στόχος της διασύνδεσης των 2 Δομών αποτελεί, μεταξύ άλλων, η διασφάλιση συνεργασίας στο πλαίσιο ενός ενιαίου δικτύου δομών κοινωνικής αλληλεγγύης αποβλέποντας στην καλύτερη δυνατή επίλυση των κοινωνικών αιτημάτων των πολιτών που χρήζουν άμεσης υποστήριξης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην: Κοινωνική Λειτουργό- Λαδέρη Βασιλική, καθημερινά 09:00-13:00, Λήμνου 12-Παλαιά, Βόλος –
τηλ. 2421031860 ή στο email: kdhfkekpa@gmail.com

Πηγή: magnesianews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Παράταση μέχρι 31 Μαΐου για τις αιτήσεις

Επόμενο άρθρο

Έρευνα: Ο λίγος και κακός ύπνος υποσκάπτει τις προσπάθειες όσων θέλουν να χάσουν βάρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar