Δική του στέγη απέκτησε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ στην Κοζάνη με την παραχώρηση γραφείου από τη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το πρωί της Κυριακής μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας όπως και αρχές του τόπου συγκεντρώθηκαν στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου τους γραφείου, μία χρόνια επιδίωξη του συλλόγου που έγινε πράξη.

Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον πρόεδρο της Στέγης του Ποντιακού Πολιτισμού κ. Κώστα Σιαννίδη δίνοντας του, μάλιστα, και μία τιμητική πλακέτα, ενώ εκείνος από πλευράς του ζήτησε από τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή «η συμπαράσταση στα άτομα με αναπηρία να είναι πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο εμφανής». Ο δήμαρχος κ. Λάζαρος Μαλόυτας σημείωσε πως «Η στάση απέναντι στα άτομα με αναπηρία δεν είναι ευσπλαχνία, δεν είναι ελεημοσύνη, είναι υποχρέωση», αναφερόμενος και στην πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου οι αποφάσεις του να μεταφέρονται και στη νοηματική γλώσσα. Επίσης, εκπρόσωποι της περιφέρειας και της αστυνομίας δήλωσαν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των ΑΜΕΑ.

Τέλος, η συγκέντρωση υπήρξε και μια καλή ευκαιρία να εκτεθούν και τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Ο κ. Βασίλης Κούτσιανος, πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Δυτ. Μακεδονίας. «Ζούμε την εποχή της Μαρμότας» ανέφερε κάνοντας λόγο για την έλλειψη σχεδιασμού κέντρου αποκατάστασης στη Δυτ. Μακεδονία, όπως και ότι σε περιόδους αναταραχών, όπως αυτή της απολιγνιτοποίησης, τα άτομα με αναπηρία βάλλονται περισσότερο. Απηύθυνε, ακόμα, κάλεσμα τα ΑΜΕΑ να πλαισιώσουν πιο δυναμικά τους συλλόγους καθώς «η διεκδίκηση των δικαιωμάτων είναι μια διαδικασία συλλογική και δυναμική».

Πηγή: www.prlogos.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παναγιώτης Φασούλας: Πώς ο γιος μου νίκησε τον καρκίνο…

Επόμενο άρθρο

Οι πρώτες κούνιες για ΑμεΑ, σε παιδικές χαρές της Πάτρας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar