Δήμος Αθηναίων: 24 εκατ. ευρώ για πεζοδρόμια και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ένα «πολύ μεγάλο έργο που αλλάζει όψη στις γειτονιές της Αθήνας» και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες βάζει μπροστά  πολύ σύντομα ο δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για τη συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων.

Ειδικότερα, το έργο με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της αναβάθμισης βατότητας πεζοδρομίων και οδών από την 1η έως την 7η Δημοτική Κοινότητα», είναι προϋπολογισμού 24 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει ότι:

Σχεδόν 200.000 τ.μ. πεζοδρομίων μέσα στην επόμενη τριετία θα στρωθούν με σύγχρονα υλικά δαπεδόστρωσης με ψυχρές ιδιότητες (cool materials), συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των θερμικών νησίδων.

Στο σύνολο σχεδόν των πεζοδρομίων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης κι αποκατάστασης για τη βελτίωση της βατότητας, με διαμόρφωση ραμπών ΑμεΑ και αφαίρεση εμποδίων, έναν τομέα που, σύμφωνα με τον δήμο, η Αθήνα υστερεί σημαντικά, σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Η δημοτική Αρχή επισημαίνει, επιπλέον, πως ο συνδυασμός της συγκεκριμένης αυτής παρέμβασης με τις κατευθύνσεις που θα της δίνει τα επόμενα χρόνια το Παρατηρητήριο Περπατησιμότητας, που υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα βελτιώσει σημαντικά ένα από τα μελανά σημεία της πόλης, που είναι η βατότητα των πεζοδρομίων για όλους.

Το ποσό που θα διατεθεί είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κατά 166% (από 3,4 εκατ. ευρώ / χρόνο σε 8 εατ. ευρώ / χρόνο). Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και θα δημοπρατηθούν στα μέσα Ιουλίου.

«Ο δήμος Αθηναίων προχωρά στην επόμενη φάση για να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Τον περίπατο στα πεζοδρόμια όλης της πόλης. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά. Κλείνουμε έναν μεγάλο λογαριασμό δεκαετιών. Μία τεράστια διαχρονική πληγή σε όλη την πρωτεύουσα. Είναι στοίχημα που θα το κερδίσουμε, γιατί δεν πρέπει κανένας να ξανακοιτάξει κάτω όταν περπατάει, με τον φόβο να μη σκοντάψει. Γιατί οι άνθρωποι με προβλήματα κινητικότητας έχουν το ίδιο δικαίωμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: www.naftemporiki.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Covid-19 εναντίον αυτοκινήτων στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις

Επόμενο άρθρο

Α. Μπαρδάκης: Ο ΟΠΕΚΑ συνεχίζει…το ίδιο βιολί με τα προνοιακά επιδόματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar