Δήμος Πλατανιά: Ημερίδα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ημερίδα με θέμα “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ – Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο”, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 10:00-14:00, στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, ο Δήμος Πλατανιά με το ΝΠΔΔ του Δήμου,  σε συνεργασία  με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σεξουαλικότητα των ΑμεΑ, η υιοθέτηση τρόπων διασφάλισης της ιδιωτικότητας, του αυτοελέγχου και της αυτοπροστασίας τους, και η εκμάθηση τεχνικών διαχείρισης της αποδοχής της διαφορετικότητας στην οικογένεια και το σχολείο μέσω βιωματικών ασκήσεων από εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Συντονιστές βιωματικών εργαστηρίων:

  • Παπαδακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
  • Κουνάλη Βασιλική, Ψυχολόγος, MSc στην Σχολική Ψυχολογία
  • Λουκαδάκης Εμμανουήλ, Ψυχολόγος, MSc στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
  • Μακρυδάκη Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Θα τηρηθούν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι  της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πηγή: hanianews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα!

Επόμενο άρθρο

Παρουσίαση παραμυθιού, για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar