Δόμνα Μιχαηλίδου για ΑμεΑ: «Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνία»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Δόμνα Μιχαηλίδου για ΑμεΑ: Τη σημασία της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την ύψιστη σημασία της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της Κοινωνικής Καφετέριας Sun City του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» στην Ηλιούπολη.

Όπως υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου, εντός του έτους ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει απασχόληση σε έως και 200 άτομα. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα συνδυάζει τις θέσεις εργασίας με τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες ενός ατόμου που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώ παράλληλα θα ενσωματώνει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης στην εργασία.

Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι: «Δημιουργούμε διαρκώς τις κατάλληλες συνθήκες για την κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία. Προτεραιότητά μας, είναι να βελτιώσουμε τη ζωή τους και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά τους στην ανεξάρτητη διαβίωση σε μία συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Με μικρές και μεγάλες δράσεις διασφαλίζουμε την επαγγελματική κατάρτιση, την διερεύνηση των προοπτικών απασχόλησης στην αγορά εργασίας και βέβαια αποτρέπουμε την ιδρυματοποίησή τους».

Πηγή: pagenews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ηλεκτρονική επιτήρηση σε ράμπες ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Λουκίδης: Νέα δεδομένα με τα αντιικά χάπια στην αντιμετώπιση της COVID– Πώς χορηγούνται

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar