Δραματική πρόβλεψη Παγώνη: Δεν αποκλείουμε την ύπαρξη και τρίτου κύματος – Δύσκολοι μήνες μέχρι Φεβρουάριο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

“Τα 2.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού τα περιμέναμε τέλος Νοέμβρη και ήρθαν νωρίτερα γεγονός που μας φοβίζει και όχι μόνο αυτό αλλά και το δεύτερο κύμα πανδημίας δεν ξέρουμε αν θα είναι και το τελευταίο“, ανέφερε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “από τις έξι” η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

“Τα κρούσματα, ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στις κλινικές, καθώς και ο αριθμός θανάτων αυξήθηκαν. Άρα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες Νοέμβριο – Φεβρουάριο, που θα είναι οι πιο δύσκολοι”, τόνισε η κ. Παγώνη.

Αναφορικά με τα χειρουγεία και τις επεμβάσεις των No-Covid ασθενών, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε πως “για εμάς του ιατρούς δεν υπάρχουν μόνο ασθενείς με Covid-19, αλλά και οι No-Covid, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετηθούν, να λύσουν τα προβλήματα τους και να χειρουργηθούν. Σαν ΕΙΝΑΠ εισηγηθήκαμε τα χειρουργεία στην Αττική προς το παρόν να μην κλείσουν. Ήρθαμε σε επαφή με τις δύο ΥΠΕ ( Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής), ενημερώσαμε και το Υπουργείο Υγείας και αυτή τη στιγμή τα χειρουργεία στα νοσοκομεία της Αττικής συνεχίζονται κανονικά για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να εγχειριστούν. Ένα τακτικό χειρουργείο μπορεί να γίνει και επείγον στο μέλλον, επομένως θα εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς γίνεται αυτή την περίοδο, τώρα που μπορούμε, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των χειρουργείων”.

“Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 152 και ήδη υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας. Η πίεση δεν είναι ίδια σε όλες τις πόλεις. Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή και η Β. Ελλάδα δέχονται την μεγαλύτερη πίεση κρεβατιών ΜΕΘ αλλά και απλών κλινών για Covid-19. Εκεί λοιπόν χρειάζεται άμεσα μεγαλύτερη ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και μην ξεχνάμε ότι στις ΜΕΘ χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι αυξημένο το ποσοστό πληρότητας σε κλίνες ΜΕΘ, υπάρχει όμως περιθώριο για εξυπηρέτηση ασθενών με Covid-19″, σύμφωνα με την κ. Παγώνη.

“Το μεγάλο πρόβλημα όμως ξεκινάει από εδώ και πέρα. Οι επόμενοι μήνες είναι οι δυσκολότεροι, καθώς θα συνυπάρξουν Covid-19, γρίπη H1N1 και άλλες ιώσεις. Η αλήθεια είναι πως τα 2.000 ημερήσια κρούσματα δεν τα περιμέναμε τώρα αλλά από το τέλος Νοέμβρη και μετά, ήρθαν πολύ πιο γρήγορα.

Επομένως η συνεχής αύξηση κρουσμάτων, νοσηλευόμενων και διασωληνωμένων είναι παράμετροι που μας τρομάζουν”, υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε: “το δεύτερο κύμα πανδημίας δεν ξέρουμε αν θα είναι και το τελευταίο, διότι μπορεί να υπάρξει και τρίτο κύμα. Πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι ωραιοποιημένα, για να συνειδητοποιήσει και ο κόσμος που βρισκόμαστε”.

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός -ΕΚΠΑ: Ποιοι πρέπει να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Επόμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη: Το ΥΜΑΘ στηρίζει με €116.000 ΑμεΑ και ευπαθείς ομάδες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar