Δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ στο Αγρίνιο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μια ιδιαίτερη κίνηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ πραγματοποιήθηκε -το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου- στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ενεργοί Μαθητές-Ενεργοί Δημότες» που υλοποιείται από ομάδα εκπαιδευτικών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αγρινίου, μαθητές με κινητικές δυσκολίες που φοιτούν στο σχολείο έκαναν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης μας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς αλλά και κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας.

Εκεί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και δημοτική αστυνομία τοποθέτησαν ειδικό έντυπο και ενημέρωσαν οδηγούς οχημάτων οι οποίοι –από αμέλεια κυρίως- εμπόδιζαν με τα οχήματά τους την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους χώρους, καταστήματα και υπηρεσίες.

Η ανταπόκριση της δημοτικής αστυνομίας στην πρόσκληση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου για την από κοινού υλοποίηση της δράσης υπήρξε άμεση και η άψογη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων απέφερε καρπούς.  Πέρα από τους παραβάτες οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι η δική τους αμέλεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε συνανθρώπους τους, αρκετοί διερχόμενοι πολίτες ρωτούσαν και ενημερώνονταν για τη σημασία της διασφάλισης απρόσκοπτης προσβασιμότητας όλων των πολιτών σε δημόσιους χώρους.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γαλάνης Ηλίας, οι μαθητές και οι διοργανωτές εκπαιδευτικοί (Ιωσηφίδου Στέλλα, Ζαφείρη Νίκη, Γκούρλια Μαρία, Πατήλα Στέλλα, Χριστοπούλου Βαρβάρα, Βαγγελή Αλεξάνδρα και Ζήβα Μαντώ) ευχαριστούν θερμά τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, κ. Ζαρέντη και κ. Καββαδία για την ιδιαίτερη ευαισθησία και τη σημαντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας και ευελπιστούν στη συνέχιση ανάλογων  συνεργατικών δράσεων με σκοπό την ενημέρωση όλων των πολιτών για σχετικά ζητήματα.

Πηγή: agriniopress.gr

Προηγούμενο άρθρο

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οικιακή βοηθός που έδερνε 50χρονη ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Το Κάστρο της Καλαμάτας φωτίζεται και καθίσταται προσβάσιμο σε ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar