Ε.Σ.ΑμεΑ.: Διαγωνισμός αξίας 262 χιλ. ευρώ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προχωρά στη διενέργεια διαγωνισμού με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».

Βασικός στόχος του έργου είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της μεταφοράς γνώσης και τεχνογνωσίας που θα συμβάλει στην ενσωμάτωση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας στις πολιτικές, μέτρα, προγράμματα, δράσεις και πρακτικές της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και άλλων συλλογικών φορέων.

Το αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση των εξής δράσεων:

  • Ενημέρωση αιρετών στελεχών της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης στη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας με στόχο την ενσωμάτωσή της στις τοπικές κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές
  • Τεχνικές συναντήσεις με θέμα «Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές».
  • Τεχνικές συναντήσεις με θέμα «Καθολική προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές: απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.
  • Σεμινάρια σε θέματα εξυπηρέτησης/συναλλαγής ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Fora προώθησης της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Εργαστήρια απασχόλησης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Κινητή μονάδα ενημέρωσης για την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
  • Τελική Έκθεση Αποτίμησης των Δράσεων του Υποέργου 1

Η συνολική αξία του έργου αναμένεται να ανέλθει στις 262 χιλιάδες ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής προσφοράς μέχρι και τις 28/03.

Πηγή: advertising.gr/

Προηγούμενο άρθρο

ΕΣΑμεΑ: Άμεση αποκατάσταση προβλημάτων στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Εισήγηση για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar