ΕΕ: 550 εκατ. ευρώ για καταπολέμηση AIDS, φυματίωσης και ελονοσίας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Κατά τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Μπιαρίτζ, η οποία είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των ανισοτήτων κατά το τρέχον έτος, η ΕΕ ανακοίνωσε δέσμευση ύψους 550 εκατ. ευρώ προς στο Διεθνές Ταμείο.

Απώτερος στόχος είναι να διατεθούν στην καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Ταμείο είναι μια διεθνής εταιρική σχέση και το έργο του έχει ήδη σώσει 27 εκατομμύρια ζωές, αφότου δημιουργήθηκε το 2002.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε επί τη ευκαιρία: «Η ΕΕ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Ταμείου από τη δημιουργία του, όταν οι επιδημίες του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης έδειχναν ακατανίκητες. Και σήμερα, αναγγέλλουμε συνεισφορά-ρεκόρ 550 εκατ. ευρώ επιπλέον. Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα ακολουθήσει και θα εντείνει τον αγώνα για να επιτευχθεί ο στόχος του Ταμείου να εξαλείψει αυτές τις επιδημίες μέχρι το 2030».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Tusk, ο οποίος εκπροσώπησε την ΕΕ στη φετινή G7, έκανε την ανακοίνωση στο Μπιαρίτζ, ενόψει της διάσκεψης των δωρητών του Παγκόσμιου Ταμείου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Λυών. Το Παγκόσμιο Ταμείο επιδιώκει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 12,6 δισ. ευρώ (14 δισ. δολάρια) για την περίοδο 2020-2022.

Πηγή: businessnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Έλεγχος της Ελλάδας από τον ΟΗΕ για την υλοποίηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία

Επόμενο άρθρο

Kατασκεύασε Αμαξίδιο Παραλίας για ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar