Αίγιο: Ξήλωσαν ράμπα ΑμεΑ για να βάλουν… ξαπλώστρες

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ξήλωσαν τη ράμπα που διευκολύνει ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα για να βάλουν ξαπλώστρες σε παραλία του Αιγίου.

Θλίψη προκαλεί η συμπεριφορά κατοίκων και επιχειρηματιών του Αιγίου. Στην παραλία Άκολη ξηλώθηκε η ράμπα που διευκολύνει ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, ύστερα από αίτημα κατοίκου, διότι… εμπόδιζε την πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Όπως ανέφερε ο Ιγνάτιος Φωτίου, εφευρέτης της πατέντας για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στην θάλασσα, Η ράμπα, πλάτους περίπου 50 εκατοστών, είχε τοποθετηθεί στο σημείο, μετά από σύμβαση που είχε υπογραφεί και με την έγκριση όλων των αρμόδιων Αρχών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε έρευνα που έγινε, μετά από την καταγγελία κατοίκου που διαμένει σε σπίτι πλησίον του σημείου όπου βρισκόταν η ράμπα, διαπιστώθηκε από το Λιμενικό πως από τον σχετικό φάκελο αδειοδότησης, έλειπε ένα έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, που ήταν απαραίτητο

Διέταξαν το ξήλωμα της ράμπας

Αντί να επιδώσουν πρόστιμο, οι λιμενικοί έκαναν σύσταση και διέταξαν το ξήλωμα της ράμπας, με τους αρμόδιους να λένε πως το πολύ μέσα σε 3 ημέρες θα ληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και το σχετικό έγγραφο, με το οποίο θα καταστεί εφικτό η ράμπα να «στρωθεί» ξανά στο ίδιο σημείο της παραλίας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, πως αμέσως μετά το «ξήλωμα» της ράμπας, που εμπόδιζε τον καταγγέλλοντα να έχει πρόσβαση στην θάλασσα, επιχειρηματίας της περιοχής φέρεται να τοποθέτησε στο ίδιο σημείο ξαπλώστρες, χωρίς αυτήν την φορά όμως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση και διαμαρτυρία από κάποιον περίοικο!

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Τι να πίνετε αν υπάρχει ιστορικό υψηλής χοληστερόλης στην οικογένειά σας

Επόμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη: Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν τα ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar