ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ: Κορωνοϊός -Μαγιορκίνης: Οσφρηση και γεύση μπορεί να επανέλθουν μετά από χρόνια

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην εκτίμηση ότι κάποιοι που παρουσίασαν νευρολογικές παρενέργειες ενώ νόσησαν από τον κορωνοϊό, όπως απώλεια όσφρησης και γεύσης, ίσως χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα νεύρα στην αρχική κατάσταση, προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Οι νευρολογικές επιπτώσεις θέλουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να περάσουν. Τα νεύρα έχουν μικρότερη δυνατότητα επανόρθωσης. Κάποιοι θα κάνουν χρόνια για να επανέλθει (πχ όσφρηση και γεύση). Θα είναι όμως λίγα τα περιστατικά», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στο ραδιόφωνο και πρόσθεσε πως «η επιδημία ήρθε για να μείνει αρκετό χρονικό διάστημα. Περιμένουμε το εμβόλιο για να χαλαρώσουμε λίγο. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να βοηθάμε την οικονομική δραστηριότητα».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στην τηλεργασία και σημείωσε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα πολλές εργασίες δεν μπορούν να συνεχιστούν μέσω της τηλεργασίας, όπως τα επαγγέλματα του τουρισμού.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, που αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη και να ανακοινωθεί αύριο, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ παραδέχτηκε ότι «αμφιταλαντεύεται», αν πρέπει να ανοίξουν 7 ή 14 Σεπτεμβρίου και περιμένει να ακούσει τη θέση των παιδιάτρων.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός μπορεί να εξαλείψει άμεσα τις προόδους στον τομέα της παροχής ιατρικής φροντίδας

Επόμενο άρθρο

Μάσκα: Γιατί είναι λάθος να μην καλύπτουμε τη μύτη – Τι αναφέρει νέα μελέτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar