Ελληνικό: Παραδίδεται τον Ιούνιο το κτίριο ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί εντός του Ελληνικού, του κτιρίου ΑμεΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανέγερση του πρώτου παραδοτέου κτιρίου εντός του Ελληνικού, που δεν είναι άλλο από το κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ. Το έργο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης τον Ιούνιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο του 2023.

Το κτιριακό συγκρότημα, συνολικής έκτασης 11.500 τ.μ., θα αποτελείται από τέσσερις κτιριακές μονάδες και θα στεγάσει τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant, καθώς και τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι διακρίνεται για τον πρωτοποριακό, «πράσινο», βιώσιμο σχεδιασμό του, όπως άλλωστε ολόκληρη η επένδυση.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε έκταση 7 στρεμμάτων σε απόσταση 200 μέτρων από τον σταθμό του Μετρό «Αργυρούπολη». Το πρωτοποριακό συγκρότημα είναι σχεδιασμένο με βάση τα πρότυπα για την αειφόρο ανάπτυξη ενώ θα περιβάλλεται από κήπο στον οποίο θα φυτευτούν 12.000 φυτά, θάμνοι και λουλούδια της ελληνικής φύσης, καθώς και 142 δένδρα. Στόχος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φωτεινού και λειτουργικού συγκροτήματος που θα προσφέρει στους κατοίκους του ταυτόχρονα, τόσο την ανεξάρτητη λειτουργία, όσο και την από κοινού χρήση και καλύπτει και ιδιαίτερες ανάγκες πρόσβασης των συγκεκριμένων ομάδων.

Ελληνικό: Ποια έργα κατασκευάζονται τώρα

Ελληνικό: Ποια έργα κατασκευάζονται τώρα

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της κατασκευής, τα προϊόντα σκυροδέματος είναι της Lafarge, τα συστήματα αλουμινίου της Αλουμίλ, γυψοσανίδες της Knauf, τα προϊόντα της Sika για μονώσεις, επισκευαστικά και της Sto για θερμοπροσόψεις.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου υλοποίησε η Betaplan, την στατική μελέτη εκπόνησε η Δομή και τα ηλεκτρομηχανολογικά η LDK.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €15 εκατ.

Πηγή: nou-pou.gr

Προηγούμενο άρθρο

Βάλτε στη ζωή σας το τέλειο αγχολυτικό και ηρεμιστικό

Επόμενο άρθρο

Αλλεργική ρινίτιδα: Έξι τρόποι να την θέσετε υπό έλεγχο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar