Εμβόλια: Η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών ανοίγει στις 2 Απριλίου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τι ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό στην χώρα.

Στην πορεία του προγράμματος εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους που παράλληλα προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 65 έως 69. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.630.000 εμβολιασμοί. Με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.065.000 πολίτες, ενώ και τις δύο δόσεις του εμβολίου έχουν λάβει 565.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεμιστοκλέους, από 1η Απριλίου ξεκινάει μία νέα φάση στους εμβολιασμούς, όπου ενεργοποιείται σχεδόν το σύνολο το εμβολιαστικών κέντρων – πάνω από 1000 – και η κυβέρνηση σχεδιάζει 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέσα στον Απρίλιο. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε πως την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των ατόμων 65 έως 69 ετών, ενώ ανέφερε, η καθολική εφαρμογή του μέτρου για τις αδιάθετες δόσεις αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα και να μπουν σε λίστα αναμονής. Όταν υπάρχει κάποια δόση διαθέσιμη, η πλατφόρμα θα επιλέγει τον επόμενο στην λίστα αναμονής και θα ενημερώνεται με μήνυμα στο κινητό του. 

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός : Στα βήματα του Ισραήλ η Ελλάδα – Πότε θα δούμε μείωση θανάτων χάρη στους εμβολιασμούς

Επόμενο άρθρο

ΑμεΑ: Παγκόσμια και ευρωπαϊκά ρεκόρ σε ημερίδα στίβου στη μνήμη Φουντουλάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar