Ένα λεωφορείο σύγχρονων προδιαγραφών για ΑμεΑ, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρέλαβε χθες το ΚΕΜΑΕΔ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο για ΑμεΑ, 17 καθημένων,  2 θέσεων για αμαξίδια και 2 θέσεις οδηγού και συνοδού, παραχώρησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Κέντρο Μέριμνας ΑμεΑ Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ) και χθες το πρωί έγινε η παραλαβή του οχήματος στον αύλειο χώρο του Κέντρου στον Προμηθέα. 

Το νέο λεωφορείο, ένα λευκό Μερσεντές,  θα μεταφέρει καθημερινά τα 20 παιδιά που φιλοξενεί το Κέντρο, αλλά θα εξυπηρετεί παράλληλα μεταφορές των παιδιών για εκδηλώσεις και δράσεις στις οποίες συμμετέχουν. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου, θα καλύπτει και ανάλογες ανάγκες του Δήμου, όπου και όποτε χρειαστεί. Το  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» παραχώρησε το λεωφορείο στο Κέντρο Μέριμνας, το οποίο με τη σειρά του θα το κάνει δωρεά στον δήμο Βέροιας που παραχωρεί και τον οδηγό, καθότι το ΚΕΜΑΕΔ αδυνατεί οικονομικά  να ανταπεξέλθει στα έξοδα ενός οχήματος της τάξης των 100.000 ευρώ.

 «Καταφέραμε με κόπο και αγάπη να φέρουμε ένα καινούριο λεωφορείο για τις ανάγκες μας» είπε η κα Διαμιανίδου ευχαριστώντας  το Ίδρυμα, τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον βουλευτή Τάσο Μπαρτζώκα για τη βοήθειά τους,  την αντιπροσωπεία της Mercedes «Γ. Κεσίδης Α.Ε.», τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο Νίκο Καλαφατίδη, τον Τεχνικό Σύμβουλο Στέργιο Κόγια και τον Δημήτρη Ζία από το Τμήμα πωλήσεων. Επίσης ευχαρίστησε τον  δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο και τον Διευθυντή του Δήμου Κώστα Τσιλογιάννη.

Παρόντες στην παραλαβή ήταν επίσης ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης, επι της θητείας του οποίου έγινε το Κέντρο στον Προμηθέα και αγοράστηκε το πρώτο λεωφορείο, ο Μιχάλης Χασιώτης νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, μέλη και εθελοντές, καθώς και τα παιδιά του Κέντρου τα οποία με τη βοήθεια του προσωπικού έκαναν την πρώτη τους δοκιμή, ανεβαίνοντας στο λεωφορείο. Ακολούθησε μπουφές προς τιμή των προσκεκλημένων.

Πηγή: laosnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνoϊός : Πώς μια κηδεία έφερε «χάος» σε Βοιωτία και Εύβοια

Επόμενο άρθρο

Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης «έσκισε» το σκοτάδι και έστειλε παντού το φως της – φωτογραφίες σκέτη μαγεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar