Ενώσεις στρατιωτικών: Να διευκολύνονται με άδειες οι γονείς με τέκνα ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τι ζητά η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Να διευκολύνονται οι στρατιωτικοί – γονείς που έχουν τέκνα ΑμεΑ, και να μην τους προστίθενται ολοένα περισσότερα εμπόδια, ζητάει από τη στρατιωτική ηγεσία η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Ειδικότερα, αναφέρει ότι έχει γίνει παραλήπτης της δυσαρέσκειας στρατιωτικών για τη μεταχείριση που τυγχάνουν, όπου στις επιστολές τους, χαρακτηριστικά, αναφέρουν τα εξής:

«Εμείς που έχουμε τέκνα ΑμεΑ, έχουμε κάποιες διευκολύνσεις από την υπηρεσία, όπως μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα, απαλλαγή από υπηρεσίες διανυκτερεύσεως και 30 ημέρες επιπλέον άδεια πέραν της κανονικής, προκειμένου να συνοδέψουμε το τέκνο σε νοσηλεία, εξετάσεις κτλ.

Το τέκνο περνάει επιτροπή, προκειμένου να κριθεί η αναπηρία του (συνήθως διάρκειας 2 ετών).

Μόλις, λοιπόν, πάρουμε την απόφαση της επιτροπής, υποβάλλουμε αναφορά στην Υπηρεσία με όλα τα δικαιολογητικά, ώστε να μας εγκριθούν οι παραπάνω διευκολύνσεις, για όσο διαρκεί η απόφαση της αναπηρίας.

Όχι όμως για όλες! Για τις 30 επιπλέον ημέρες, υποχρεωνόμαστε να μαζεύουμε ξανά όλα τα χαρτιά και να υποβάλλουμε αναφορά κάθε χρόνο!

Σε παρελθόντα χρόνο, υποβάλλαμε την αναφορά μας με τη λήψη της απόφασης από την επιτροπή και τελικώς η έγκριση από την υπηρεσία μου κοινοποιήθηκε μετά από 5 μήνες!

Αποτέλεσμα, να μην μπορούμε να λάβουμε για 5 μήνες την ειδική άδεια και να σπαταλούμε την κανονική μας άδεια για τις ανάγκες του τέκνου μας.

Ακόμη και τώρα, ενημερωθήκαμε ότι πρέπει πάλι να μαζέψουμε όλα τα χαρτιά, όπως επίσης και βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο (εν μέσω covid-19) και να υποβάλλουμε την αναφορά μας προς έγκριση από την ΔΙΜΣΠΡΟ του ΓΕΣ, γιατί τη συγκεκριμένη άδεια, κατά την άποψη του ΓΕΣ, την αιτούμαστε κάθε χρόνο.

Άρα αναλογικά με το ως άνω αναφερόμενο γεγονός, την έγκριση, εάν υποβάλλουμε τώρα τα δικαιολογητικά μας, θα τη λάβουμε Ιούλιο – Αύγουστο!

Η ειδική άδεια λοιπόν δίνεται για 6 μήνες τον χρόνο και όχι για 12 μήνες».

Πηγή: lawandorder.gr

Προηγούμενο άρθρο

Υποστηρικτική Τεχνολογία για ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Σαρηγιάννης : Δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση του τρίτου κύματος – Περισσότερα τα κρούσματα την άλλη βδομάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar