Ένζυμα πεπτικού: 6 λόγοι που είναι απαραίτητα για την υγεία – βίντεο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το σώμα μας χρειάζεται μια σειρά βιταμινών και μετάλλων για να λειτουργεί σωστά. Η ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει την πρόσληψη της απαραίτητης ποσότητας λιπαρών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Σημαντικά όμως είναι και τα ένζυμα του πεπτικού τα οποία ευθύνονται για την πέψη των τροφών, συμβάλλοντας στην γενική υγεία. Όταν το πεπτικό δεν λειτουργεί αποδοτικά, χάνετε τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής.

Υπάρχουν τροφές που είναι πλούσιες σε ένζυμα, όταν όμως μαγειρεύονται τα ένζυμα καταστρέφονται.

Τα συμπληρώματα ενζύμων είμαι μια καλή λύση για να ενισχύσετε τον οργανισμό και την υγεία σας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συμβολή των ενζύμων στη διατήρηση της υγείας σας:

Τα πεπτικά ένζυμα είναι πρωτεΐνες με εξειδικευμένη δράση που υδρολύουν (διασπούν προσθέτοντας νερό) μεγάλα μόρια, όπως είναι οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες, καθιστώντας τα έτσι εύπεπτα, ενώ ελευθερώνουν πολύτιμα για τον οργανισμό μέταλλα και βιταμίνες. Η ανεπάρκεια κάποιου πεπτικού ένζυμου μπορεί να προκαλέσει κακή πέψη και κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, με αποτέλεσμα ενοχλήσεις και προβλήματα υγείας.

Τα ενδογενώς παραγόμενα πεπτικά ένζυμα βρίσκονται στα πεπτικά υγρά, ενώ μεγάλης σημασίας είναι και τα ένζυμα που λαμβάνονται δια της τροφής, κυρίως με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Βιομηχανικώς τα ένζυμα λαμβάνονται από φυσικές ή ζωικές πηγές ή από μικροοργανισμούς. Η θέρμανση (ακόμη και η παστερίωση) καταστρέφει τα πεπτικά ένζυμα.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr 

Προηγούμενο άρθρο

Έκκληση: Ο 1,5 έτους Αριστοτέλης διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing στο πόδι και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός ή covid-19: Μπορεί να επιβιώνει για μέρες στα άψυχα αντικείμενα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar