Επίσημη αναγνώριση Κωτσόβολου από την ΕΛΕΠΑΠ για τα προσβάσιμα σε ΑμεΑ καταστήματα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η τεχνολογία εξελίσσεται για να κάνει καλύτερη τη ζωή όλων των ανθρώπων και η εταιρεία Κωτσόβολος με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια» στοχεύει στη μεγιστοποίηση της προσβασιμότητας στην τεχνολογία για τα Άτομα με Αναπηρία.

Σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, έλαβε την επίσημη αναγνώριση για τα 10 πρώτα καταστήματά της ως προσβάσιμα στα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Η προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ, εδώ και 83 χρόνια, είναι να αποκαθίστανται και να εντάσσονται ΑμεΑ στην κοινωνία.

Η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς επιβεβαιώνει τις κατάλληλες συνθήκες ενός καταστήματος για την άνετη πλοήγηση των ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Είσοδοι και διάδρομοι με τις κατάλληλες διαστάσεις, χώροι με τις αντίστοιχες σημάνσεις, όπως οι τουαλέτες, οι ανελκυστήρες και το parking, εξωτερικές ράμπες εισόδου με τη σωστή κλίση πληρούν σήμερα όλες τις προδιαγραφές για εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία. Η επίσημη αναγνώριση πραγματοποιήθηκε μετά από ειδικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τον έλεγχο από ΑμεΑ και εργοθεραπευτές της ΕΛΕΠΑΠ και έρχεται ως επισφράγισμα των ενεργειών της εταιρείας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας στο έπακρο.

Η προσβασιμότητα αποτελεί ένα πεδίο ανοιχτής συζήτησης πια από όλες τις εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας και όλα τα βλέμματα των κατασκευαστών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι στραμμένα προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως πρόσφατα παρουσιάστηκαν στη CES 2021. Η Κωτσόβολος θα συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε, τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο, ώστε τα άτομα με αναπηρίες να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία.

Πηγή: xrimaonline.gr/, Business News

Προηγούμενο άρθρο

Δήμαρχος απέλυσε ΑμεΑ την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Επόμενο άρθρο

ΕΟΠΥΥ: Βάζει φρένο σε δεκάδες νέες θεραπείες που το Υπ. Υγείας αποφάσισε να αποζημιώσει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar