«Επιτέλους καταργήθηκε το παράβολο που πλήρωναν τα ΑμεΑ»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Στον ΑTLAS TV και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» φιλοξενήθηκε ο Μίλτος Στόικος, συντονιστής της ΝΔ για θέματα ΑμεΑ στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Στόικος στην αρχή της σύνδεσης του δεν παρέλειψε να εκφράσει τα  συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη  τονίζοντας: «Ξεκινώντας θα ήθελα να δώσω συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.»

Μιλώντας για την στάση της πολιτείας για τα ΑμεΑ ο κ. Στόικος ανέφερε:  «Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι είμαστε σε ένα καθεστώς το οποίο γίνονται αλλαγές και μάλιστα με προοδευτικό χαρακτήρα.

Υπάρχει μια εξέλιξη όσον αφορά ζητήματα που ταλάνιζαν χρόνια το αναπηρικό κίνημα, όπως πχ αν κάποιος ήθελε να περάσει από ΚΕΠΑ  πλήρωνε ένα παράβολο 50€ μόνο και μόνο για να καταφέρουν γιατροί δημοσίου φορέων να πιστοποιήσουν υπαρκτές ή μη αναπηρίες.

Να κριθεί δηλαδή αν πάσχει από κάτι ή όχι. Αυτό επιτέλους έχει καταργηθεί.»

Μιλώντας για το παράβολο που πλήρωναν τα ΑμεΑ για να εξετασθούν από επιτροπή ανέφερε: «πληρώνονται οι γιατροί των δημοσίων φορέων αυτό το παράβολο, χωρίς ποτέ κανείς να ξέρει το γιατί και χωρίς κανείς από τους δυνητικά πάσχοντες ή τους προοπτικά πιστοποιούμενους να μπορεί να αντιληφθεί που ακριβώς πάει αυτό το ποσό.

Σε κανέναν δεν περισσεύει αυτό το ποσό. Δίνει μεγάλα ποσά ο καθένας από το μηνιάτικο του για να ανταποκριθεί στις παθήσεις που τον ταλανίζει.»

Αναφερόμενος για την επιτροπή που περνάνε κάθε χρόνο τα ΑμεΑ ο κ. Στόικος ανέφερε: «επιτέλους καταργήθηκε αυτό το παράβολο, επιτέλους  υπάρχει ένας επικαιροποιημένος πίνακας με ανελαστικές παθήσεις ένας άνρθωπος ο οποίος πάσχει από μια ανελαστική πάθηση πχ δεν έχει χέρι ή πόδι, περνούσε τρεις και τέσσερις φορές επιτροπή μέχρι να καταφέρει να τον πιστοποιήσει η επιτροπή ως εφ’ όρου ζωής πάσχοντα. Η κυβέρνηση έφερε διάταξη για δωρεάν νομική βοήθεια στα ΑμεΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισε.»

Πηγή: politic.gr

Προηγούμενο άρθρο

Άμεση «ανάσχεση» της παχυσαρκίας

Επόμενο άρθρο

Καρκίνος Ωοθηκών: Το πασίγνωστο παυσίπονο που μειώνει τον κίνδυνο – Ποιες γυναίκες ωφελούνται περισσότερο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar