Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Μόνο με PCR η πιστοποίηση νόσησης για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τέλος βάζουν οι ειδικοί στη διάγνωση μέσω rapid test που γίνονται στα φαρμακεία και ιδιώτες γιατρούς, καθώς τα πλαστά πιστοποιητικά και οι καταγγελίες φαίνεται πως αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου

Αλλαγές σε ό,τι αφορά τον τρόπο έκδοσης των πιστοποιητικών νόσησης εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής θέτουν ως προϋπόθεση για να λάβει κάποιος ανεμβολίαστος πιστοποιητικό νόσησης, να έχει διαγνωστεί με PCR test και όχι μόνο με rapid test.

Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που είχαν στόχο να ξεγελάσουν το σύστημα υγείας και να λάβουν πιστοποιητικό αποφεύγοντας τον εμβολιασμό, πλέον θα χρειάζονται πιστοποίηση από κάποιο νοσοκομείο ή διαγνωστικό κέντρο με μοριακό έλεγχο, κάτι που περιορίζει αρκετά τον κλοιό των γνωριμιών για έκδοση ψευδούς δήλωσης.

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή υπήρξαν καταγγελίες, ακόμα και για ιατρικό προσωπικό, ότι παρουσίαζαν ψευδή rapid tests για να θεωρηθούν θετικοί. Μέχρι σήμερα, το πιστοποιητικό νόσησης μπορεί να εκδοθεί είτε μετά από θετικό PCR ή μετά από rapid test.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συρρικνωθεί και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι στους πέντε μήνες.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγούμενο άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

«Πρόσβαση παντού»: Το σύνολο των κυβερνητικών πολιτικών για τους ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar