Έρευνα για ΑμεΑ: Οι περισσότεροι θεωρούν ότι αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από την Ελληνική κοινωνία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Έρευνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.  

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.  

Ταυτότητα της έρευνας της Kάπα Research για τα ΑμεΑ Συμπεράσματα

Στην έρευνα που διεξήχθη σε 600 άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας, ηλικίας από 17 και άνω (άνδρες και γυναίκες), με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Με αφορμή την παγκόσμια ημερα για τα Αμεα η έρευνα της Kαπα Research που δόθηκε στη δημοσιότητα παρουσιάζει σειρά συμπερασμάτων όπως το ότι η πλειοψηφία θεωρεί ότι η ζωή των ατόμων με αναπηρία ούτε βελτιώθηκε ούτε χειροτέρεψε.
Σε ερώτημα αν η οικονομική κρίση αύξησε τα κρούσματα αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, το 58% απαντά θετικά, ενώ το 26% απαντά αρνητικά.      
Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας απαντά πως πρέπει να λαμβάνονται σχετικά μέτρα, 87%.  
Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι θεωρούν πως τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από την ελληνική κοινωνία, ενώ ακολουθούν αυτοί που πιστεύουν πως αντιμετωπίζονται με οίκτο και φιλανθρωπία.  
Επίσης εκτιμάται  πως τα ΑμεΑ γίνονται συχνά αποδέκτες κοινωνικών διακρίσεων.  
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ζωή των ΑμεΑ ούτε βελτιώθηκε ούτε χειροτέρεψε 49%
Στην ερώτηση αν γνωρίζετε πως υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία, η πλειονότητα, με 71%, απαντά «ναι», ενώ «όχι» απαντά ένα 21%.  

H έρευνα εδώ

Προηγούμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη: Δράση προσομοίωσης στις δυσκολίες των ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Ίσα δικαιώματα και βελτίωση της ποιότητας ζωής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar