Εθνικό σχέδιο προστασίας δικαιωμάτων των ΑΜεΑ (video)

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Εθνικό σχέδιο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Έξι οι βασικοί πυλώνες του σχεδίου και τριάντα οι στόχοι, «με το κράτος θεματοφύλακα, την ίδρυση Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής προσβασιμότητας, την εκπαίδευση, την αποθεραπεία, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και την προσβασιμότητα σε νέες θέσεις εργασίας».

Για μεγάλη στιγμή έκανε λόγο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με ΑναπηρίαΓιάννης Βαρδακαστάνης.

«Το σχέδιο ουσιαστικά αποτελεί οδικό χάρτη της επόμενης πενταετίας, με συγκεκριμένες δράσεις που θα αλλάξουν το υπόδειγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η κοινωνία το θέμα», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βοτυλής και πρόσθεσε ότι «για να καταστεί λειτουργικό κι αυτό το σχέδιο παρέχεται στη χώρα μας δυνατότητα από το νέο Σύμφωνο Πολυετούς Δημοσιονομικής Διαχείρισης της Ευρωπαϊκής ένωσης και από το Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επεσήμανε ότι «άνθρωποι δούλεψαν 15 μήνες για να φτάσουμε εδώ».

|Το σχέδιο κινείται σε θετική κατεύθυνση» , ανέφερε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σημεία που πρέπει να εξεταστούν, κάτι που έκανε δεκτό ο κ. Γεραπετρίτης.

Θετικά τοποθετήθηκαν επί της αρχής τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές: Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορωνοϊό από την Βόρεια Ελλάδα

Επόμενο άρθρο

Λάρισα: 35 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ΑμεΑ – «Ήμασταν σε ετοιμότητα»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar