Εβδομάδα Υποδοχής των πρωτοετών του ΟΠΑ με διερμηνέα για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Φέτος, η εβδομάδα υποδοχών εμπλουτίστηκε με ενημερωτικές ζωντανές αλλά και διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Το ΟΠΑ καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες και τους υποδέχεται με μια Εβδομάδα Δραστηριοτήτων (10-14 Οκτωβρίου) εμπλουτισμένη από έναν κύκλο ενημερωτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, προκειμένου να γνωρίσουν τις αξίες, την κουλτούρα, τα επιτεύγματα αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Παράλληλα, το ΟΠΑ αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς, ενσωμάτωσε στις εκδηλώσεις του την ταυτόχρονη παρουσία διερμηνέων νοηματικής γλώσσας παρέχοντας προσβασιμότητα σε όλους τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: χαιρετισμό από τις Πρυτανικές Αρχές και τους Κοσμήτορες των Σχολών, απονομή τιμητικών επαίνων στους 5 πρώτους του κάθε Τμήματος καθώς και παρουσίαση του πανεπιστημίου και των πολιτιστικών ομάδων της Φοιτητικής Λέσχης του ΟΠΑ.

Φέτος, η εβδομάδα υποδοχών εμπλουτίστηκε με ενημερωτικές ζωντανές αλλά και διαδικτυακές εκδηλώσεις. Οι πρώτες αφορούν στη γνωριμία με τον Ρητορικό Όμιλο του ΟΠΑ και τη σύνδεση-χρήση των κοινωνικών δικτύων με τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου και οι δεύτερες αφορούν στην συμβουλευτική καθοδήγηση από καθηγητές για τον τρόπο μελέτης και μετάβασης από το λύκειο στο πανεπιστήμιο, αλλά και για θέματα υγείας και άθλησης. Παράλληλα, εθελοντές – φοιτητές-τριες του ΟΠΑ αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν τους πρωτοετείς στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η κορύφωση των δραστηριοτήτων της εβδομάδας υποδοχών είναι η συναυλία της 14ης Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Θέατρο του Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού», όπου η κοινότητα του ΟΠΑ θα βρίσκεται όλη μαζί για έναν κοινωνικό σκοπό, αυτόν της ενίσχυσης του σωματείου ατόμων με αναπηρίες ΕΡΜΗΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εβδομάδα Υποδοχών μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή: aueb.gr

Προηγούμενο άρθρο

Δραστήρια η κυβέρνηση για τα άτομα με αναπηρία

Επόμενο άρθρο

Σκιάθος: Η διαδρομή πεζοπορίας για ΑμεΑ εγκαινιάστηκε από την Tracy Schmitt

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar