Για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που δημιουργούνται, λόγω των καιρικών συνθηκών και των πυρκαγιών, σε δομές κοινωνικής φροντίδας.

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αθήνα, 7-8-2021
Αρ. Πρωτ.: Δ12/59093/11436

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑμεΑ
ΤΜΗΜΑ ΑμεΑ

Ταχ. Δ/νση: Σολωμού 60
Ταχ. Κώδικας: 10432
Πληροφορίες: Γ.Σπανουδάκης
Τηλέφωνο: 210 5281106
Fax: 2105281113
E-mail: gspanoudakis@ypakp. gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΘΕΜΑ: Για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που δημιουργούνται, λόγω των καιρικών συνθηκών και των πυρκαγιών, σε δομές κοινωνικής φροντίδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται από τις καιρικές συνθήκες, τις επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της επικράτειας καθώς και την ανάγκη προστασίας των ωφελουμένων, των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων σε δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ., παρακαλούμε για τη συνεχή επαγρύπνησή σας και την εφαρμογή των παρακάτω οδηγιών:

Α) Άμεση και πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των Αστυνομικών Αρχών και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Β) Eπικοινωνία είτε με τη Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197 (210 -197 για τηλέφωνο από την περιφέρεια) είτε με τη γραμμή 1135 (ΕΟΔΥ) για τη διαχείριση των προβλημάτων και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΟΜΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Προηγούμενο άρθρο

Τι Κάνουμε σε Περίπτωση Πυρκαγιάς. Μέτρα Προστασίας που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Επόμενο άρθρο

Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Δείτε σε ποιες περιοχές -ΔΕΔΔΗΕ: Μη χρησιμοποιείτε ασανσέρ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar