Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για την πόλη ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
*Στη Λάρισα ο τερματισμός του 4ου ΕΤΑΠ στις 30 Απριλίου
*Συνάντηση στελεχών του Δήμου με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων ΑμεΑ για τη συμμετοχή τους στη γιορτή
*Νέο κάλεσμα για εθελοντές

Ως γνωστόν, η Λάρισα θα είναι η πόλη τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ του αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, ενώ ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος θα ξεκινήσει από την Κρήτη στις 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στην Ήπειρο την Πρωτομαγιά, ενώ τα πέντε ΕΤΑΠ θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο. Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Αθλητισμού και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα. Υπενθυμίζεται πως ο τερματισμός στην πόλη της Λάρισας και η απονομή των επάθλων το Σάββατο 30 Απριλίου, θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας και απευθείας μετάδοση σε 200 χώρες του πλανήτη.
Η Λάρισα θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους αστέρες της παγκόσμιας ποδηλασίας και ένα σημαντικό αθλητικό, αλλά και πολιτιστικό γεγονός, που συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και την προβολή της. Για την επιτυχία στην υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος, καθοριστική σημασία έχει και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Οι φορείς της πόλης, τα σχολεία, οι δημότες καλούνται να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτήν την κορυφαία διοργάνωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑμεΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Δήμου Λαρισαίων με εκπρόσωπους φορέων και συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι ενεργούς συμμετοχής των ΑμεΑ στη διοργάνωση. Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου συνδρόμου Down «Kύκνος», εκπρόσωποι του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ), ο Σύλλογος Συνδρόμου, καθώς και στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της διοργάνωσης. Έγινε παρουσίαση του ιδιαίτερα σημαντικού γεγονότος για την πόλη, ενώ θα υπάρξει νεότερη συνάντηση προκειμένου να καταγραφούν ιδέες και προτάσεις για τη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στη μεγάλη αυτή γιορτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν τη χαρά τους για την πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στο event. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα αντίστοιχη συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της πόλης.ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή εθελοντών στη διοργάνωση.
Οι εθελοντές πρέπει να συμπληρώσουν τη Φόρμα Εθελοντή για τον ποδηλατικό γύρο (αλλά και σε άλλες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων) στον ιστότοπο του Δήμου Λαρισαίων: https://www.larissa.gov.gr ή με κλικ στο https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/thelw-na-prosferw-se-draseis-tou-dimou-larisaiwn.

Πηγή: eleftheria.gr

Προηγούμενο άρθρο

Εκδήλωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Επόμενο άρθρο

«Οι ΑμεΑ έχουν δικαίωμα στον τουρισμό»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar