Γρίπη: «Θωρακίστηκαν» με 21.000 εμβόλια γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην περίοδο έξαρσης της γρίπης μπαίνει σταδιακά η χώρα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το υγειονομικό προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε σήμερα, 3 Δεκεμβρίου -νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές- τη διανομή των εμβολίων για τη γρίπη, τα οποία χορηγήθηκαν σε ιατρούς, νοσηλευτές και στο προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας.

Η διανομή 21.000 αντιγριπικών εμβολίων πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγεία και φέτος ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι τα αντιγριπικά εμβόλια ήταν δωρεά των εταιρειών Βιανέξ, GlaxoSmithKline και Mylan προς τον ΕΟΔΥ.
Στην όλη διαδικασία συνεργάστηκαν άριστα οι δωρήτριες εταιρείες, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και οι διοικήσεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει στην άμεση προστασία των επαγγελματιών υγείας, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων -όπως η γρίπη- και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας προκειμένου να επιτευχθεί και η προστασία ευάλωτων ασθενών μέσα σε χώρους υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2020

Επόμενο άρθρο

Γιατί καθιερώθηκε το 1992 η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar