Οι Αθηναίοι Αγκάλιασαν Το Σεράφειο Κολυμβητήριο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το Σεράφειο κολυμβητήριο στα 2.5 χρόνια της λειτουργίας του κατάφερε να γίνει μέρος της καθημερινότητάς των Αθηναίων. Ένα καθημερινό ραντεβού για να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν

Το Σεράφειο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς. Παρέμενε κλειστό για 17 ολόκληρα χρόνια και στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του δίνοντας νέα πνοή στην πόλη.

Οι δημότες το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Στο Σεράφειο κολυμβητήριο, σύμφωνα με τον Ηλία Δαμιανάκη, υπεύθυνο του κολυμβητηρίου, από την μέρα που άνοιξε τις πόρτες του φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.

Σε καθημερινή βάση κολυμπούν 800 άτομα

1

Σε καθημερινή βάση, στο Σεράφειο κολυμπούν περίπου 800 άτομα (περισσότερες από 250.000 επισκέψεις ετησίως) Από αυτά περίπου τα 300 είναι μικρά παιδιά. Το Σεράφειο κολυμβητήριο, ένα πραγματικά «στολίδι» στην καρδιά της Αθήνας, φιλοξενεί επίσης και 4 αθλητικά σωματεία: Τον Ρουφ 80, τον ΠΑΟ Ρουφ, τον ΑΕ Πετραλώνων που είναι κολυμβητικά σωματεία και έχουν και μικρά παιδιά και ένα σωματείο υδατοσφαίρισης που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής, τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού

1

Το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας. Ένα σπουδαίο έργο με πολλαπλές χρήσεις, προσιτό σε όλες και όλους τους κατοίκους των Πετραλώνων, του Κεραμεικού και του 3ου δημοτικού διαμερίσματος, αλλά και ολόκληρης της πόλης.

2

Υπηρεσίες αθλητισμού, δράσεις πολιτισμού και ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, στεγάζονται και φιλοξενούνται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο συγκρότημα, με μια κοινή επιδίωξη: να προσφέρουν νέες δυνατότητες, εκπαίδευση αλλά και ψυχαγωγία, να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Το Σεράφειο εδώ και περίπου ένα χρόνο διαθέτει και ένα υπερσύγχρονο καφέ με τραπεζάκια στον εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, διαθέτει και ένα υπαίθριο γκαράζ με μεγάλη χωρητικότητα για τους επισκέπτες του, σημαντικό στοιχείο μιας και βρίσκεται πάνω στον δρόμο της Πειραιώς και το πάρκινγκ για οχήματα και μηχανές είναι δυσεύρετο.

Τι λένε οι υπεύθυνοι

Ο Ηλίας Δαμιανάκης, υπεύθυνος του Σεράφειου κολυμβητηρίου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 για το «στολίδι» της Αθήνας. «Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, δόθηκε στο κοινό τότε σε μια περιοχή που δίψαγε για κολυμβητήριο. Οι δημότες το αγκάλιασαν αμέσως. Το Σεράφειο είναι ο νέος αστικός προορισμός της Αθήνας. Πολυδιάστατος, προσιτός σε όλες τις ηλικίες, ανοικτός όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Εδώ οι πολίτες μπορούν να βρουν τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, μία νέα αντίληψη για το αστικό περιβάλλον, την σημασία της καινοτομίας, τα οφέλη της δικτύωσης, την ομορφιά της δημιουργικότητας, την πραγματική αξία της κοινωνίας πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καθαροί χώροι, ευγενικοί άνθρωποι λένε οι επισκέπτες

Ο κόσμος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το κολυμβητήριο στολίδι στην «καρδιά» της Αθήνας.

«Είναι πραγματικά ένας παράδεισος. Ερχόμαστε σε καθημερινή βάση. Όλα είναι τέλεια. Καθαροί χώροι, ευγενικοί άνθρωποι. Όλα είναι άψογα. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε και την ευκαιρία να πιούμε τον καφέ μας σε αυτό το εξαιρετικό μέρος. Μεγάλο πλεονέκτημα του και ο τεράστιος χώρος του υπαίθριου γκαράζ», δήλωσαν η Σοφία και η Μαρία που κολυμπούν εδώ και 6 μήνες στο Σεράφειο κολυμβητήριο».

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Το να γραφτεί κάποιος στο Σεράφειο Κολυμβητήριο είναι πολύ απλό, όπως μας τονίζει ο κ. Δαμιανάκης.

«Κάποιος που θέλει να γραφτεί πρέπει να καλέσει στο τηλέφωνο της γραμματείας στο 210 3313334 και θα του δώσουν όλες τις λεπτομέρειες. Αυτά που χρειάζονται είναι χαρτί από δερματολόγο και παθολόγο , μια φωτοτυπία ταυτότητας και μια φωτογραφία για την ταυτότητα που θα τους φτιάξουμε. Η συνδρομή ποικίλλει ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας . Έχουμε προγράμματα για όλους και μπορεί ο καθένας να συνεννοηθεί με τους εξειδικευμένους γυμναστές που έχουμε. Έχουμε υδρογυμναστική, έχουμε προγράμματα ενηλίκων, μικρών παιδιών και ΑΜΕΑ».

Ώρες λειτουργίας κολυμβητηρίου:

Καθημερινές: 08.00- 23.00

Σάββατο: 08.00-20.00

Κυριακή: 09.00-14.00

Ώρες Κοινού:

Καθημερινές: 08.00- 17.30

Σάββατο: 08.00- 20.00

Κυριακή: 09.00-14.00

Προγράμματα Υδρογυμναστικής:

Δευτέρα -Τετάρτη – Παρασκευή: 08.00-09.00

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 10.00-11.00

Δευτέρα- Τετάρτη – Παρασκευή: 15.30-16.30

Εκμάθηση Ενηλίκων:

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 11.00-12.00

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 16.30-17.30

ΑΜΕΑ:

Καθημερινές: 08.00-14.45 & 18.15-21.00 (σε μια Διαδρομή)

Σάββατο: 08.00-20.00

Κυριακή: 09.00-14.00

Ακαδημίες ΟΠΑΝΔΑ (εκμάθηση κολύμβησης παιδιών 5 έως 18 ετών):

Δευτέρα έως και Παρασκευή: 18.15- 20.30

Μικρή Πισίνα (για παιδιά 4 έως 12 ετών):

Καθημερινές: 15.30-20.30

ΠΟΛΟ (Σύλλογοι)

Δευτέρα έως και Παρασκευή: 21.00 -23.00

Πηγή: athina984.gr – Κώστας Κορέλλης

Προηγούμενο άρθρο

Ταχίνι: Πώς μας ωφελεί και γιατί πρέπει να τρώμε μια κουταλιά την ημέρα;

Επόμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη: Μαθητές σχεδιάζουν παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar