Ι.Ε.Π.: Δύο ημερίδες επιμόρφωσης στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στις ημερίδες καλούνται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, Συντονιστές /στριες Εκπαιδευτικού έργου, στελέχη εκπαίδευσης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό καθώς και όσοι/ες εμπλέκονται στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία μαθητών/τριών με αναπηρία

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) θα υλοποιήσει δύο (2) εξ αποστάσεως ημερίδες επιμόρφωσης/ενημέρωσης την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, που αφορούν στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τους/τις εν λόγω μαθητές/-τριες, καθώς και η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης iepΧ μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν μαθημάτων σε αντικείμενα που αφορούν στην ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/ , εντός της αποκλειστικής προθεσμίας, που αρχίζει από την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 έως και Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Ποιους αφορά

Στις ημερίδες καλούνται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, Συντονιστές /στριες Εκπαιδευτικού έργου, στελέχη εκπαίδευσης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό καθώς και όσοι/ες εμπλέκονται στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία μαθητών/τριών με αναπηρία. Επιπροσθέτως, στις ημερίδες δύναται να συμμετάσχουν φοιτητές/τριες, γονείς, εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας και των Περιφερειών Εκπαίδευσης, της ΕΣΑμεΑ των κατά τόπους σωματείων και φορέων εκπροσώπησης ΑμεΑ, των περιφερειακών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τομείς ΕΑΕ καθώς και των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το αντικείμενο της επιμόρφωσης αφορά στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στην προώθηση ενταξιακών εκπαιδευτικών πρακτικών στο σχολείο καθώς και της διεπιστημονικής συνεργασίας και της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας. Ειδικότερα, στις ημερίδες ενημέρωσης/επιμόρφωσης θα παρουσιαστεί:

α) το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης από τους/τις Ειδικούς/-ές Επιστήμονες/Εμπειρογνώμονες καθώς και ο τρόπος χρήσης του από τους/τις εκπαιδευτικούς στις τάξεις, τους γονείς, ΕΕΠ, τους/τις θεραπευτές/τριες ή άλλους/ες εμπλεκόμενους/ες στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία. Το υλικό που θα παρουσιαστεί αφορά στην εκπαίδευση μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (τύφλωση, κώφωση, Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, τυφλοκώφωση, Προβλήματα Προσοχής και συγκέντρωσης, κ.ά), την ανάπτυξη ενταξιακής κουλτούρας και πρακτικών στο σχολείο και την εκπαιδευτική/παιδαγωγική αξιολόγηση μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προκειμένου να σχεδιαστεί το Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

β) η πλατφόρμα ασύγχρονης εξ΄ αποστάσεως επιμόρφωσης iepX (iepx.edu.gr) με το περιεχόμενο/μαθήματα που περιλαμβάνει, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν παρακολούθηση, κατόπιν εγγραφής στην εν λόγω πλατφόρμα, από τους/τις εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), το Ειδικό Εκπαιδευτικό

Πηγή: alphavita.gr

Προηγούμενο άρθρο

Σειρά μέτρων αποφάσισε ο δήμος Χαλανδρίου για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα

Επόμενο άρθρο

O εμβολιασμός προσωπικού και ωφελούμενων στις Δομές Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar