Η ελληνική ΙΔΕΑ που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

«Ξεκίνησε όταν ήμασταν παιδιά. Σε όλους μας άρεσε να διαλύουμε και να συναρμολογούμε πράγματα, παρόλες τις αντιρρήσεις των γονιών μας. Ευτυχώς υπήρχε ένα επάγγελμα που βοηθούσε να διοχετεύσουμε τις εγγενείς τάσεις μας, η μηχανολογία.

Δεν μας αρκούσε να φτιάχνουμε πράγματα. Θέλαμε να είναι κάτι πιο χρήσιμο. Θέλαμε να είναι κάτι που αλλάζει ζωές.

Αρχικά αναπηδούσαμε από τη μία ιδέα στην άλλη ώσπου βλέποντας έναν φίλο συνέβη. Βρήκαμε τον σκοπό που εκπλήρωνε όλες τις προσδοκίες μας. Ο φίλος μας είναι όπως εμείς, απλά χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό τρόπο να κινείται. Χρησιμοποιεί αναπηρική καρέκλα. Όπως όλοι μας αγαπάει τα ελληνικά καλοκαίρια και αυτά πάντα περιλαμβάνουν την θάλασσα.

Μοιράστηκε την εμπειρία του μαζί μας, καθώς είχε κουραστεί να ζητάει βοήθεια για να μπει και να βγει από τη θάλασσα. Έπειτα από την αρχική έκπληξη πως δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά που μπορεί να τον βοηθήσει, αρχίσαμε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε κάτι που θα βοηθούσε.

Με τη βοήθεια του Βασίλη Κωστόπουλου και του εμπνευστή Γεράσιμου Φεσσιάν, τέως αντινομάρχη της Περιφέρειας Αχαΐας, εξασφαλίσαμε την πρώτη τοποθεσία για εγκατάσταση και όταν το προϊόν ήταν έτοιμο για εμπορική χρήση ιδρύσαμε την ΤΟΒΕΑ το 2012 ώστε να συνεχίσει την εξέλιξη και ανάπτυξη περισσοτέρων προϊόντων.»

Η κουλτούρα της εταιρίας

Η δημιουργικότητα απαιτεί κάποια δόση εκκεντρικότητας και η ΤΟΒΕΑ την ενθαρρύνει. Γνωρίζουμε πως οι ιδέες μπορούν να προέλθουν από παντού και από όλους. Η μηχανολογία αφορά προϊόντα αλλά και ανθρώπους. Μας αρέσει όταν οι άνθρωποι κατασκευάζουν τους ρόλους που ταιριάζουν καλύτερα στις προσωπικότητες τους και μαζί βρίσκουμε πως αυτό θα κάνει και την εταιρία καλύτερη. Είναι απαραίτητο όλα τα άτομα της ομάδας να μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Ιδρυτές

Ιδρυτές της ΤΟΒΕΑ είναι ο Ιγνάτιος Φωτίου και ο Γιώργος Σωτηριάδης. Ξεκίνησαν μέσα από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μαζί με τον Βασίλη Κωστόπουλο στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων. Συνέχισαν ιδρύοντας την ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ, τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών για την εμπορευματοποίηση του προϊόντος.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CHIVAS VENTURE ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

To 2018 η ΤΟΒΕΑ ανακηρύχθηκε εθνικός νικητής στο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture.

EUROPEAN BUSINESS AWARDS ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ 2015

H TOBEA ανακηρύχθηκε εθνικός νικητής στην κατηγορία καινοτομίας στα EBA (European Business Awards) το 2015.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ 2013

Το 2013 ανακηρυχθήκαμε νικητές στο δεύτερο διαγωνισμό «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ» που χορηγήθηκε από τον ΣΕΒ και την τράπεζα Eurobank.

SEATRAC – Προσφέρει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

SEATRAC – Προσφέρει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Gepostet von Σεβάσου το συνάνθρωπο με Αναπηρία am Dienstag, 2. Juli 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ Google maps

Πηγή: www.simeteho.gr , newsitamea.gr

Πληροφορίες στο tobea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησε ο καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» -Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Επόμενο άρθρο

Διάκριση για την ηλεκτρονική διαχείριση θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar