Η Γερμανία «μπλοκάρει» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65 ετών

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής – «Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα»

Οι γερμανικές αρχές σχεδιάζουν να μη χορηγήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65 ετών, ακόμα και αν αυτό εγκριθεί τελικώς από την ΕΕ. 

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, η Γερμανία έχει ήδη συντάξει το προσχέδιο μιας σύστασης σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε πολίτες άνω των 65 ετών.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υγειονομικής Επιτροπής Εμβολιασμών στο Ινστιτούτο Robert Koch –  που είναι η αρμόδια υπηρεσία υγείας στη Γερμανία – υπάρχουν «ανεπαρκή δεδομένα προς το παρόν ως προς το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο σε άτομα άνω των 65 ετών».  

Για τον λόγο αυτό συστήνεται η χορήγηση του εμβολίου μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.   Το Ινστιτούτο τονίζει πως τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί προς το παρόν από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές – αυτό των BionTech/Pfizer και εκείνο της Moderna – έχουν κριθεί «ισάξια σε όρους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας».  

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται στον απόηχο διαρροών από μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία που επικαλέστηκαν οι εφημερίδες Bild και Handelsblatt, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο της AstraZeneca είναι κάτω από 10% αποτελεσματικό στις ηλικίες άνω των 65 ετών.   

Με πληροφορίες από Financial Times Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο άρθρο

Εμβόλιο Pfizer: Η Sanofi ξεκινά την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Επόμενο άρθρο

Έλλειψη μαγνησίου: 6 σημάδια που φανερώνουν την έλλειψη μαγνησίου -Τι πρέπει να τρώτε;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar