Η καραντίνα για τους ανθρώπους με αναπηρία δεν τελειώνει, απλά… συνεχίζεται…

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν εξαντλούνται στον αποκλεισμό στα σπίτια λόγω των προληπτικών μέτρων. Ο αποκλεισμός και η συνεχής καραντίνα είναι μόνιμο χαρακτηριστικό της ζωής του.

Από τον ιστολόγιο του Παναγιώτη Αλεξανδράκη (εδώ), μέλους και επί χρόνια προέδρου του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας, αντιγράφουμε την έκκλησή του: «Σας θέλουμε λοιπόν δίπλα μας σ’ αυτήν την προσπάθεια. Προσβασιμοτητα για όλους είναι πραγματικά ισότητα για όλους».
Στο σχόλιό του, ανάμεσα στα άλλα σημειώνει:

«Η καραντίνα και ο αποκλεισμός στο σπίτι απετέλεσαν μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Όμως για εμάς τους ανθρώπους με αναπηρία θα συνεχιστεί. Με λίγα λόγια για τις φίλες και τους φίλους με αναπηρία, καραντίνα είναι όλη μας η ζωή. Γιατί; Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι πως το κράτος και η κοινωνία δεν μας επιτρέπει να κυκλοφορήσουμε. Το αστικό περιβάλλον, τα δημόσια και τα ιδιωτικά κτίρια και το σύνολο των υποδομών της χώρας δεν είναι προσβάσιμα, παρόλο που την προσβασιμότητα προβλέπει ο οικοδομικός κανονισμός που ισχύει ως νόμος του κράτους από την 1-1-2020.

Εμείς όμως θα παραμένουμε υποχρεωτικά σε καραντίνα αποκλεισμένοι στο σπίτι μας.Αυτή η δυσμενής κατάσταση του αποκλεισμού που δυστυχώς βιώσατε κι εσείς, εξαιτίας κορονοϊού, αποτελεί καθημερινότητα για εμάς. Σας καλώ να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια ν’ αλλάξουμε την απροσπέλαστη χώρα μας, με απλή εφαρμογή του νόμου, το σημείο – κλειδί όπου… πάσχουμε ως χώρα».

https://www.facebook.com/watch/?v=883692375388374

Πηγή: amea-care.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Ρομπότ σκοτώνει τον ιό σε μόλις δύο λεπτά

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Πότε θα γίνεται έλεγχος για τον ιό στα δημόσια νοσοκομεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar