«Εικόνες Ψυχής»: Εικαστική παρέμβαση εικόνας και λόγου αφιερωμένη στις ψυχικές ασθένειες

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Από 9 έως 18 Οκτωβρίου 2020, στο Αγρίνιο, από Εθελοντές του «Σκοπού Ζωής»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Εικόνες Ψυχής» από τους εθελοντές του φιλανθρωπικού οργανισμού «Σκοπός Ζωής», Έλλη Χριστοδούλου και Αντώνη Χαμαλέτσο. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από 9 έως 18 Οκτωβρίου, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου.

Η ιδιαίτερη εικαστική παρέμβαση εικόνας και λόγου, δημιούργημα της εθελόντριας του «Σκοπός Ζωής» της make up artist Έλλης Χριστοδούλου, που έχει και τη συνολική επιμέλεια της εκδήλωσης, σκοπό έχει πέρα από την έκφραση συναισθημάτων και τη διάθεση συμπαράστασης και κατανόησης όσων υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες, να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα στο κοινό: «Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι ταμπού!».

Μια καλλιτεχνική προσέγγιση με τη βοήθεια του επαγγελματικού μακιγιάζ της Έλλης Χριστοδούλου και τη φωτογραφία και φωτογραφική επεξεργασία του Αντώνη Χαμαλέτσου, που, με λεπτότητα και ευαισθησία, προσεγγίζουν την καλλιτεχνική απεικόνιση κάθε ασθένειας: κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, άνοια, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, μεταιχμιακή – οριακή διαταραχή, αγοραφοβία, ναρκισσισμός, νευρική ανορεξία και διασχιστική διαταραχή ταυτότητας.

Η δύναμη της τέχνης παίρνει τα ηνία γι’ άλλη μια φορά, προκειμένου να συμφιλιώσει το κοινό με τις ψυχικές διαταραχές που είναι υπαρκτές και ζωντανές γύρω μας.

Σε μια κατάθεση ψυχής, η Έλλη Χριστοδούλου εμπνεύστρια και το μοντέλο σε όλες τις εικόνες, με καλλιτεχνικό της συνοδοιπόρο σ’ αυτό το ταξίδι τον ταλαντούχο φωτογράφο Αντώνη Χαμαλέτσο μαέστρο στην επεξεργασία και τα ειδικά εφέ και υποστηρικτή τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Σκοπός Ζωής», παρουσιάζουν μια σειρά από σύγχρονα έργα τέχνης με δυνατά μηνύματα, χωρίς ευήκοα ώτα.

Πηγή: agriniovoice.gr

Προηγούμενο άρθρο

Έρευνα: Συχνή η καρδιακή ανακοπή σε ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη Covid-19

Επόμενο άρθρο

Πρόσθετες παρεμβάσεις για ΑμεΑ που έπληξε ο «Ιανός» ζητάει η Ε.Σ.ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar