“Ημέρες Θάλασσας” στον Πειραιά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

Την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε δράσεις και αθλητικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την άθληση ως βασικό παράγοντα υγείας, ευεξίας και ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στο “Ευ Αγωνίζεσθαι” σηματοδοτεί η παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για τις ‘’Ημέρες Θάλασσας 2023” στον Πειραιά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών ΑμεΑ στο ΟΑΚΑ.
To Σάββατο 27 Μαΐου ο κ. Πατούλης, παραβρέθηκε στην έναρξη των Πανελλήνιων Αγώνων «OPEN WATER» και της αναβίωσης της κλασικής διαδρομής των 1200 μέτρων των πρώτων ολυμπιακών αγώνων του 1896 στην παραλία βοτσαλάκια στον Πειραιά. Στο σημείο υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης και η Αντιπεριφερειάρχης Στ. Αντωνάκου. Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων ο π. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδος, ο Εθνικός Προπονητής και Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Πειραιά σε θέματα Άθλησης Ν. Γέμελος, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Σπ. Γιαννιώτης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φιλιώ Μανωλιουδάκη, κ.α. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στο οποίο διεξάγεται 27-28 Μαΐου το «ΒΙΚΟΣ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών και Γυναικών ΑΜΕΑ 2023». Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να απονείμει μετάλλια στους αθλητές και να συνομιλήσει με παράγοντες του αθλητισμού και της διοργάνωσης. Στο Πρωτάθλημα είναι συνδιοργανώτρια και η Περιφέρεια Αττικής. Στο σημείο υποδέχθηκαν τον κ. Πατούλη η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέας Λ. Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος Ε.Α.ΟΜ.ΑΜΕΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Καπελλάκης, η Βουλευτής Α. Αγάτσα, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα και Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Άθλησης Χ. Γαλανοπούλου, αθλητικοί παράγοντες, κ.α.. Οι αγώνες διεξάγονται με τη συμμετοχή περίπου 200 κολυμβητών και κολυμβητριών.

Πηγή: portnet.gr

Προηγούμενο άρθρο

Τουρνουά ποδοσφαίρου για ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

24 μετάλλια για τους αθλητές της “Μεγαλονήσου” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar