Ιωάννινα: Αναβαθμίζεται το εμπορικό κέντρο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Παρέμβαση αξίας 600.000€ θα επιχειρηθεί σε έναν κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο στα Ιωάννινα, με σκοπό την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών αλλά και την ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση των υποδομών στα Ιωάννινα προχώρησαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος του έργου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προϋπολογισμό 600 χιλιάδων ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην Πλατεία Πάργης και την οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Κύριος στόχος της παρεμβάσεων είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς και τα ποδήλατα, ενώ συγχρόνως να επιτρέπει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Όπως προβλέπεται από την μελέτη, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη τροποποιείται ο άξονας της οδού προκειμένου να μειωθούν οι πολλαπλές αλλαγές κατεύθυνσης αλλά και για να ευθυγραμμιστεί με την είσοδο της προέκτασης, με την οποία δεν υπήρχε σύγκλιση.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή πέντε διαβάσεων πεζών. 

Επί όλων των πεζοδρομίων κατασκευάζεται λωρίδα όδευσης τυφλών διαφορετικής υφής και χρώματος από το δάπεδό της, που αποβλέπει στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα στην όραση.

Στην πλατεία Πάργης κατασκευάζεται ισόπεδος κόμβος.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, επιτυγχάνεται αφενός η επίλυση σοβαρών προβλημάτων σε μία πυκνοδομημένη και με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο περιοχή και αφετέρου η σημαντική αναβάθμισή της.

Ο συγκεκριμένος δρόμος πράγματι αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα καθότι είναι εμπορικός με πολλά καταστήματα να εδρεύουν εκεί. Αναφορικά με τα πεζοδρόμια – όχι μόνο στα Ιωάννινα αλλά και σε πολλές άλλες πυκνοκατοικημένες πόλεις της χώρας – παρουσιάζουν αποκαρδιωτική εικόνα με φθαρμένα και σπασμένα υλικά, δέντρα στη μέση και κάθε λογής εμπόδιο.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει σε κάποια της σημεία το κατάλληλο πλάτος για την ασφαλή κίνηση πεζών και ΑμεΑ, αλλά όχι σε όλο της το εύρος.

Η δαπάνη των 600. 000€ θα πιάσει τόπο όταν μετά τις παρεμβάσεις υπάρξει και ένας εγγυημένος τρόπος ελέγχου της στάθμευσης ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο των παρκαρισμένων πάνω στα πεζοδρόμια αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Αν συμβεί και πάλι αυτό, μην απορήσουμε με τις εικόνες των σπασμένων πεζοδρομίων αφού δεν κατασκευάζονται για να σηκώνουν το βάρος ενός αυτοκινήτου

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

«Κραυγή αγωνίας» από τους γονείς μαθητών ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Στέγη για δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για ημεδαπούς ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar