Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Καμία χαλάρωση των μέτρων μέχρι και την Πρωτομαγιά εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν και πάλι αυξητικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες.

Να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, τουλάχιστον μέχρι την Πρωτομαγιά εισηγούνται οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αν η εισήγηση της επιτροπής γίνει αποδεκτή από το υπουργείο υγείας, παραμένει ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εμποδίζει την είσοδο ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους της εστίασης για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι συνεχίζουν να πρέπει να δώσουν τουλάχιστον rapid test κατά την είσοδό τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί η πρόσβαση και σε κλειστούς χώρους, ίσως σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ανατροπή λόγω κρουσμάτων στα πλάνα για άμεση χαλάρωση

Το «πλάνο» πάντως προέβλεπε αρχικά το τέλος των περιορισμών, άμεσακαι προς τα τέλη του Απριλίου, όπως είχε αποκαλύψει το DNEWS. Ο αρχικός σχεδιασμός σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε το τέλος των self test στα σχολεία, την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και σε καταστήματα λιανικής. 

Τα μόνα που αναμενόταν να μείνουν στη θέση τους ήταν τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζομένων που προβλεπόταν να καταργηθούν τελευταία, καθώς η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θεωρεί πως οι χώροι εργασίας παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού.

Όλα αυτά τα σχέδια φαίνεται πως ανέτρεψαν οι πρόσφατες εκθέσεις του ΕΟΔΥ που καταγράφουν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και αύξηση στις νοσηλείες, την ώρα που και ο αριθμός των ημερήσιων νέων θανάτων δεν λένε να πέσουν κάτω από τους 50.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΣΟΕΔ: Τροποποιήσεις στον «προσωπικό Βοηθό για ΑμεΑ» ζητούν με επιστολή στον υπουργό

Επόμενο άρθρο

ΑμεΑ: Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Προσωπικού Βοηθού»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar