Καθηγητής ιολογίας Σουρβίνος: Προσοχή σε νέες εστίες διασποράς – Σε ποιες περιοχές νοσούν 30άρηδες

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Οι γενικοί δείκτες της πανδημίας, δηλαδή ο αριθμός των διασωληνώσεων και των νοσηλευομένων φαίνεται ότι σταδιακά και σταθερά βελτιώνονται ενώ αρχίζει και υπάρχει αποσυμφόρηση στις κλινικές, τόνισε ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος.

Καθηγητής ιολογίας Σουρβίνος: Προσοχή σε νέες εστίες διασποράς - Σε ποιες περιοχές νοσούν 30άρηδες

Mιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, o καθηγητής εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων θα διαρκέσει αρκετό χρόνο και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται εντατική προσπάθεια για να μην προκληθούν νέες εστίες διασποράς κορωνοϊού, όπως συνέβη σε Κέρκυρα και Χανιά.

Mείωση στον μέσο όρο ηλικίας – Σε ποιες περιοχές νοσούν 30άρηδες

Δήλωσε παράλληλα ότι παρατηρείται μείωση στον μέσο όρο ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν, κάτι που έχει να κάνει και με τον εμβολιασμό σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ενδεικτικά στην Κρήτη πρόσθεσε, ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν έπεσε στα 31 έτη στο Ηράκλειο και σε άλλους νομούς στα 29 έτη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο κ. Σουρβίνος, εξέφρασε την ανησυχία του για την μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων και αναφερόμενος στην μετάλλαξη από την Νιγηρία, τόνισε ότι εμφανίστηκε με μεγάλη διασπορά στην Αττική και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα και γι’ αυτό εντείνεται η επιτήρηση.

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer;

Επόμενο άρθρο

Εμβολιασμός: Ανοίγει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τους 20-29

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar