ΚΔΗΦ ΑμεΑ: Αυξημένες ανάγκες των πολιτών εν μέσω πανδημίας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Με αφορμή τη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ με θέμα «Από το Ψυχικό Τραύμα στην Ψυχική Ανθεκτικότητα: ο ρόλος των Δήμων Θεσσαλίας εν μέσω πανδημίας», το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ συμμετείχε στην ημερίδα προβάλλοντας τον ρόλο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 σε επίπεδο Δήμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «οι κοινωνικές δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου, κλήθηκαν από την αρχή της πανδημίας να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και, ιδιαίτερα, των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

Βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθώς και των λοιπών μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η ψυχική ανθεκτικότητα του πληθυσμού δοκιμάζεται καθημερινά.

Στην διαδικτυακή ημερίδα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι εμπειρίες των επαγγελματιών υγείας σε δομές άλλων πόλεων της Θεσσαλίας καθώς και καλές πρακτικές ενίσχυσης της »ψυχικής ανθεκτικότητας» των πολιτών που σε πρώτο επίπεδο αναζητούνται στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου κι εν συνεχεία σε επίπεδο κοινότητας.

Τηλ. επικοινωνίας ΚΔΗΦ ΑμεΑ: 24210 31860
email:kdhfkekpa@gmail.com».

Πηγή: magnesianews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια στους 30 – 44 από το τέλος Μαΐου

Επόμενο άρθρο

Αυτές είναι οι συχνότερες παρενέργειες από τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar