Κων. Μαραβέγιας: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τα ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το αίτημα να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των Ατόμων με Αναπηρία, μετέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Η Αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια προηγούμενης κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ. Μαραβέγια (στις 25-11-20) προς το υπουργείο Παιδείας, στην οποία καταγράφονταν οι προβληματισμοί εργαζομένων της Ειδικής Αγωγής στο Βόλο για την προστασία των ιδίων και των μαθητών τους από τον κορωνοϊό.

Ο βουλευτής επανήλθε στο θέμα με αφορμή επιστολή του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», που αξιώνει να υπάρξει προτεραιοποίηση στα άτομα με αναπηρία και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον (ενδεικτικά για τους μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων, τα άτομα στα ΚΔΑΠμεΑ και στα ΚΔΗΦ και το προσωπικό τους) σε σχέση με τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού στο σπίτι, ειδικά όταν δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Δεδομένου ότι ιδιαίτερα για τις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δεν ισχύει το καθολικό lockdown, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες προστασίας από τον COVID-19 τόσο των εργαζομένων τους όσο και των ΑμεΑ, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το δίκαιο αίτημα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των Ατόμων με Αναπηρία και του περιβάλλοντός τους.

Πηγή: magnesianews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Δήμος Καισαιριανής: Δωρεάν διενέργεια rapid test σε ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

EAOM ΑμεΑ: Τρία μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ για τον ελληνικό στίβο στην πρεμιέρα του γκραν πρι 12th Fazza

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar